EDISYON:

MAÇ SONUCU | Galatasaray-Gaziantep FK: 3-1

21:5017/09/2024, Tuesday
G: 17/09/2024, Tuesday
Yeni Şafak
Galatasaray
Galatasaray

Süper Lig 3. hafta erteleme karşılaşmasında Galatasaray sahasında Gaziantep FK'yı ağırladı. Sarı kırmızılılar mücadeleden 3-1 galip ayrıldı ve Fenerbahçe derbisi öncesinde hata yapmadı.

Süper Lig’de 3. hafta erteleme karşılaşmasında Galatasaray, sahasında Gaziantep Futbol Kulübü’nü konuk etti. Bu sezon lige fırtına gibi başlayan sarı-kırmızılı ekip, rahat bir galibiyet aldı.

Fenerbahçe derbisi öncesinde kayıp yaşamak istemeyen Galatasaray, ‘mutlak galibiyet’ parolasıyla sahaya çıktığı maçta üst üste 5. zaferini kazandı. Ön tarafta yaptığı yoğun baskıyla rakibine nefes aldırmayan sarı-kırmızılılar, Gaziantep ekibine topla oynama şansı da vermedi. Karşılaşmaya etkili bir başlangıç yapan Cimbom, kısa süre içerisinde öne geçmeyi başardı. 11. dakikada Mertens’in pasıyla ceza sahası içerisinde topla buluşan Barış Alper, uzak köşeye gönderdiği şutla takımını öne geçirdi. 26’da Batshuayi’nin indirdiği topu penaltı noktası üzerinde önünde bulan Yunus, düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı. Galatasaray’ın orta sahadaki üstünlüğünü ve sağ kanattaki etkisini kırmak isteyen Gaziantep FK, ikinci yarıya iki değişiklikle başladı. Bu devrede biraz topla oynama şansı bulan kırmızı-siyahlı ekip, ileri uçta etkili olamadı. 60’da Mertens’in sert şutu yan ağlarda kaldı. 75’te Kerem’in ara pasını Barış Alper içeri çevirirken, Batshuayi boş kaleye topu gönderdi. 79’da Furkan’ın ortasında Viana’nın kafa vuruşunu Muslera çizgi üzerinde kornere çeldi. 81’de Muslera’nın önde olmasından yararlanan Furkan, orta sahadan gönderdiği aşırtma vuruşla maçın skorunu ilan etti: 3-1.


#Galatasaray
#Gaziantep FK
#Trendyol Süper Lig

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.