EDISYON:

Cheney gezemedi ben yeleksiz dolaştım!

Bilal Çetin
00:004/03/2007, Pazar
G: 4/03/2007, Pazar
Yeni Şafak
Cheney gezemedi ben yeleksiz dolaştım!
Cheney gezemedi ben yeleksiz dolaştım!

Dışişleri Bakanı Gül, AK Parti MKYK'da Afganistan'a yaptığı geziyi anlattı. Gül, “Cheney sokaklarda gezemedi ama ben yerel kıyafetle sokaklarda dolaştım” dedi.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, AK Parti MKYK toplantısında Afganistan'a yaptığı geziyi anlattı. Gül, “Cheney sokaklarda gezemedi ama ben yerel kıyafetle sokaklarda dolaştım” dediği öğrenildi. ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney'in Afganistan'ın Başkenti Kabil'de olduğu gün, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de Kabil'deydi.

Bakan Gül, 26-27 Şubat tarihlerinde Afganistan'a iki gün süren bir gezi yapmıştı. Gül, AK Parti MKYK toplantısında Afganistan gezisini anlatırken, “ABD Başkan Yardımcısı Cheney, ABD askeri üssünden dışarıya bile çıkamadı. Kabil'deki askeri üsse indi hiç dışarıya çıkmadan buradan ayrıldı. Ama ben elimi kolumu sallayarak Kabil sokaklarında dolaştım. Yerel kıyafetler bile giydim”dediği öğrenildi.

ÇELİK YELEK GİYMEDİM

Bakan Gül'ün, Afganistan'da Türk halkına yönelik büyük bir sempatinin bulunduğunu belirtirken, “Sokaklarda dolaşırken çelik yelek bile giymedim. Arabamıza Türk bayrağını takarak rahat rahat dolaştık. Afganistan'da saldırılar olmasına rağmen Türk askerine yönelik hiçbir saldırı olmadı. Orada yaptırdığımız hastane ile binlerce Afgan'lıyı tedavi ettik. Yaptırdığımız okullarda çocuklar eğitim görüyor”diye konuştuğu ifade edildi.


Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.