EDISYON:

İsoto 10. yılını otobüs fabrikasıyla kutluyor

SEVGİ SEDA KOÇAK\ İSTANBUL
00:005/03/2007, Pazartesi
G: 4/03/2007, Pazar
Yeni Şafak
İsoto 10. yılını otobüs fabrikasıyla kutluyor
İsoto 10. yılını otobüs fabrikasıyla kutluyor

Hindistanlı Tata ile işbirliğinin 10'uncu yılını kutlayan İsotlar Grup, Adana'ya yüzde 100 yerli sermaye ile 50 bin metrekare alana sahip bir otobüs fabrikası kurdu

İsoto, Hintli Tata Motors'la yaptığı işbirliğinin 10.yılında yüzde 100 yerli sermayeli bir otobüs fabrikası kuruldu. Adana Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan fabrika toplam 50.000 metrekarelik alanda kurulu.

Tata ile işbirliğinin 10'uncu yılı nedeniyle Grand Cevahir Otel'de düzenlenen toplantıda konuşan İsotlar Grup Genel Müdürü Emre Kolonkaya, 10 yılda 12 bin adetten fazla otomobil ve hafif ticari araç satışı gerçekleştirdiklerini, Tata'nın Türkiye'de tanınan bir marka olduğunu söyledi. Kolonkaya hedeflerini büyüttüklerini vurgulayarak şöyle devam etti; “2007 yılında 4 bin adetlik binek ve hafif ticari araç perakende satışını, 1000 adetlik tamamı ihracata yönelik olan 28 ve 35 koltuklu otobüs üretmeyi hedeflemekteyiz.”

İHRACAT HEDEFİ 40 MİLYON $

İsotlar Grup Koordinatörü Nefi Tarman otobüs üretiminin öncelikle ihracata yönelik olduğunu vurgulayarak, “İlk üretimimiz Azerbaycan ve Suriye'ye gitti. Üretim kapasitemizi arttırdıkça, Afrika ve Avrupa ülkelerine açılacağız. Bu yıl 40 milyon dolarlık ihracat yapmayı planlıyoruz” açıklamasını yaptı. Ocak ayında açılan otobüs fabrikasında yüzde 25 ithal, yüzde 75 oranında yerli parça kullandıklarını söyleyen Nefi Tarman, “50'den fazla yan sanayi firmasına da iş sağlamış oluyoruz. Ayrıca şu anda 125 olan personel sayısını da yakında 350 kişiye yükselteceğiz” dedi. Toplantıda konuşan Tata Motors Ticari Araçlar Satış Direktörü P.G. Shankar da Türkiye'nin Tata için Avrupa'ya açılan bir kapı olduğunu, diğer pazarlara yakınlığı nedeniyle uzun vadeli planlamaları için Türkiye'ye yatırımlarını artıracaklarını ifade etti.


J9'un Türkiye distribütörü

İsotlar Grup, 7 mart 2006 tarihinden itibaren KARSAN tarafınadan üretilen J9 minibüslerin Türkiye genelinde distribütörlüğünü üstlendi. KARSAN ile yapılan anlaşmanın ardından, İsotlar J9 minibüslerin satışı yanında yedek parça ile bakım ve servis görevlerini de yürütüyor.



Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.