EDISYON:

İncik boncukla vergide 6'ncı sırada yer aldılar

Sevgi Seda Koçak
00:0024/11/2006, Cuma
G: 24/11/2006, Cuma
Yeni Şafak
İncik boncukla vergide 6'ncı sırada yer aldılar
İncik boncukla vergide 6'ncı sırada yer aldılar

Vergi şampiyonları listesinde 6. sırada yer alan Uğur Kardeşler Bijuteri aksesuar pazarında ilk 5 şirket arasında yer alıyor

devam eden UKB, üretimini teknolojik makineler ve uzman çalışanlarıyla İstanbul'da kurulan 4 bin metrekare kapalı alana sahip fabrikasında gerçekleştiriyor. İTO Meclis üyeliği ve Bijuder Yönetim Kurulu Başkanlığını da yürütmekte olan UKB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Uğur, geçen yıl en yüksek vergiyi veren 6. kuruluş olduklarını ve bu nedenle tebrik belgesi aldıklarını söyledi. Eyüp Uğur şöyle devam etti: “Ama biz bunu istemiyoruz bizim istediğimiz hükümetin bizim sorunlarımızı sorması ve bize çözüm sunması. Mesela en büyük sorunumuz olan kaçakçılığın durdurulması gerekiyor. Bir diğer sorun ise vergilerin çok yüksek olması bu yatırımcılar için çok büyük bir engel.”



Dünyanın dört bir yanında malları satılıyor

Ürünlerinin yüzde 60'ını ithal eden UKB, yüzde 40'lık kısmının üretimini ise Türkiye'de gerçekleştiriliyor. Avrupa ülkelerinin yanı sıra Türk Cumhuriyetleri, Cezayir ve Rusya'ya ihracat yapıyor. UKB, lisanslı ürün yelpazesiyle de dünyanın pek çok noktasına ulaşıyor. Bunların başında Bulgaristan, Rusya, Romanya, Polonya, Ukrayna, Hırvatistan, Doğu Avrupa ve Balkan ülkeleri, Birleşik Arap Emirlikleri, Lübnan ve Orta Doğu ülkeleri gelmekte.

GERÇEK GİBİ TAKILAR

UKB'nin takı markası Violetta, farklı aksesuar tasarımlarıyla göz dolduruyor. Mücevher görünümlü aksesuarların gündemde olduğu 2007 kış koleksiyonunda Violetta takılar gerçek mücevherleri aratmıyor.

Çocukların renkli dünyasına ise hitap eden UKB KIDS ise lisanslarını üstlendiği sevimli karakterler Barbie, Looney Tunes, Spiderman, Sponge Bob, Betty Boop, Temel Reis, Garfield'ın zengin ürün gamını çocuklara ulaştırıyor.




Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.