EDISYON:

Hiç cazda zurna dinlediniz mi

00:0026/02/2007, Pazartesi
G: 24/02/2007, Cumartesi
Yeni Şafak
Hiç cazda zurna dinlediniz mi
Hiç cazda zurna dinlediniz mi

Virtuoz Ahmet Özden geleneksel kültürümüzün önemli enstrümanlarından biriyken unutulmaya yüz tutan Zurna'yı tanıtmak amacıyla bir “Zurna” albümü yayınladı.

Oz Productions tarafından yayınlanan albümde Süleyman Ağa, Kalenin Bedenleri, Uzun İnce Bir Yoldayım, S'agapo gibi bilinen eserlerin yanı sıra Ahmet Özden'in de dört adet bestesi yer alıyor. Pek çok değerli müzisyenin eşlik ettiği albüme, Hüsnü Şenlendirici de iki parça ile konuk oluyor.

Zurna'nın, tekrar müzik dünyasına tanıtılması ve bu enstrumanın bilinenin dışındaki icrasını farklı bir repertuarla sunulması amacıyla hazırlanan albüm alanında bir ilk. CD kapağında yer alan ve zurna hakkında bilgiler içeren kitapçık ise, Fransa Universitde Provence'tan Etno-Müzikolog Sami Sadak tarafından hazırlanmış.

Profesyonel bir zurnacı dedeye ve davulcu bir babaya sahip olan Özden, daha 8 yaşındayken zurna ile tanışarak müzisyenliğe başladı. Yıllardan beri Okay Temiz'e eşlik eden Özden, dönem dönem de Yıldız İbrahimova, Ivo Papazov, Paroah Sanders gibi değerli cazcılarla sahne paylaştı. Zurnanın bir orkestra çalgısı niteliği kazanmasına önemli katkıda bulunan Özden zurna ile caz yapabilen müzisyen olarak da tanınıyor.


Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.