EDISYON:

Saklama kuruluşları İstanbul’da buluşacak

Akın Ali Polat
04:0018/09/2024, Çarşamba
G: 18/09/2024, Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

Avrasya Merkezi Saklama Kuruluşları Birliği (AECSD) ve Afrika-Orta Doğu Saklama Kuruluşları Birliği (AMEDA) İstanbul’da bir araya gelecek.

İki veri saklama kuruluşları birliğinin de ortak üyesi olan Türkiye 44 faklı ülkenin veri depolama kurumlarını İstanbul Finans Merkezi’nde ağırlayacak. Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ekrem Arıkan, İstanbul Zirvesi öncesi, basın mensupları ile bir araya geldi. Arıkan, MKK'nın ev sahipliğinde İstanbul Finans Merkezi'nde düzenlenecek zirvenin yaklaşık 44 ülkeden temsilcileri bir araya getireceğini ve toplamda 3 milyarlık bir nüfusun yatırım ortamının ele alınacağını belirtti. Zirvenin amacı ve içeriği hakkında bilgi veren Arıkan, çeşitli ülkelerin veri depolama kurumlarının bir arada olacağı zirvede taraflar arasında mütabakatlar imzalanacağını ve MKK'nın uluslararası işbirliklerini artırarak Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulunacağını ifade etti. Türkiye'nin dünyadaki 5 Saklamacı Kuruluşlar Birliğinden 4’üne üye olduğunu ve coğrafi konumu itibariyle 4 bölgenin kesişim bölgesinde bulunduğunu söyledi. Arıkan, zirvede teknolojik gelişmeler ve saklamacı kuruluşların rolü hakkında konuşulacağını ve mutabakat anlaşmalarının imzalanacağını da söyledi.



#AMEDA
#AECSD
#Ekonomi

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.