EDISYON:

Talabani çevresini silahlandırıyor: Türkiye Irak ortaklığı rahatsız etti

Burak Doğan
04:0011/09/2024, Çarşamba
G: 11/09/2024, Çarşamba
Yeni Şafak
Bafel Talabani
Bafel Talabani

Türkiye’nin Irak ile terörle mücadelede ortak hareket kararı ve PKK’nın Bağdat tarafından ‘yasaklı örgüt’ olarak tanımlanması KYB lideri Bafel Talabani’yi rahatsız etti. Süleymaniye'de PKK ile iş birliğini sürdüren Talabani’nin kendisine bağlı aşiret ve grupları silahlandırmaya başladığı öğrenildi. Bölgedeki TSK unsurları konuya ilişkin uyarıldı.

Türkiye'nin Irak ile güvenlik iş birliği ve terörle mücadeleye dair imzaladığı mutabakat zaptının ardından terör örgütü PKK'ya yönelik başlattığı operasyona karşı hamle geldi. Terör örgütü PKK ile Bafel Talabani liderliğindeki iş birliği Süleymaniye'de devam ediyor. Terör örgütü PKK üyelerini Süleymaniye'den ABD helikopterleriyle taşıyan Talabani yönetimi, PKK ile ortak eğitim yapmayı da ihmal etmiyor. Yeni Şafak'ın güvenlik kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Süleymaniye merkezli Bafel Talabani yönetimi, Türkiye'nin PKK'ya yönelik düzenlediği operasyona karşı kendisine bağlı aşiret ve grupları silahlandırmaya başladı.

SİLAHLI HAREKETLİLİK RAPORA GİRDİ

Irak’ın PKK’yı “yasaklı bir örgüt” olarak tanımlamasının ardından Irak'ın kuzeyinde yer alan özerk yönetimin Türkiye ile yakın çalışmasına tepki göstermeye yönelik, Bafel Talabani yönetiminin tepkilerini silahlı harekete dönüştürme kararıyla aldığı öğrenildi. Güvenlik güçleri tarafından oluşturulan rapor doğrultusunda ilgili kurumlara da resmi olarak yazı gönderildi.

ÜS BÖLGELERİNDE EMNİYET KARARI

Raporda, Bafel Talabani yönetiminin aşiret ve grupları silahlandırması nedeniyle Musul'da bulunan üst bölgemiz başta olmak üzere Irak'ta da yerleşik durumda olan personellerin ikaz edilmesi ve emniyet tedbirlerinin artırılmasına yönelik talimatlar verildi.


#Afganistan
#Asya
#Talabani

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.