Gazetecilikte yeni bir dönem başlıyor

00:0028/11/2006, Salı
G: 28/11/2006, Salı
Yeni Şafak
Gazetecilikte yeni bir dönem başlıyor
Gazetecilikte yeni bir dönem başlıyor

Yeni Şafak, gazetecilikte yaptığı atılımlara bir yenisini daha ekliyor; BSF AKADEMİ ile gerçekleştirilen 6 aylık bir eğitim projesiyle, gazetecilik okulu açıyor. 11 Aralık'ta başlayacak gazetecilik okulunda, medya dünyasının önemli isimleri ve saygın akademisyenler ders verecek. Okulu bitiren başarılı öğrencilere Yeni Şafak'ta gazeteciliğe başlama garantisi veriliyor.

Yeni Şafak, Türk basınındaki saygın yerini, özgün bir projeyle pekiştiriyor. BSF Akademi bünyesinde bir "gazetecilik okulu" başlatıyor. Türkiye'nin önde gelen gazeteci ve akademisyenlerinin ders vereceği "gazetecilik okulu"nda, gazeteciliğin bütün yönleri, hem teorik, hem de pratik açılardan öğretilecek. BSF AKADEMİ-YENİ ŞAFAK GAZETECİLİK OKULU'nun direktörlüğünü akademisyen ve gazetemizin yazarlarından Yusuf Kaplan yürütüyor.

Kaplan, gazetecilik okulu projesinin niçin ve nasıl doğduğunu, gazetecilik okulunda kimlerin ders vereceğini ve okulun müfredatını gazetemize anlattı. Kaplan, Yeni Şafak'la başlatılan bu projenin, hem akademik kadrosunun çeşitliliği ve düzeyi, hem müfredatının zengin içeriği, bakımından ülkemizdeki ilk profesyonel girişim olduğuna dikkat çekti.

YENİ BİR GAZETECİLİK DİLİ

BSF Akademi-Yeni Şafak Gazetecilik Okulu'nun direktörü Kaplan, bu projeyle Türkiye'deki yeni bir gazetecilik dilinin geliştirilmesine katkıda bulunacak özgün bir akademik program uygulanacağını söyleyerek “Yeni Şafak'ın böyle bir projeye imza atması basınımızın geleceği açısından önemli bir adımdır" şeklinde konuştu.

GÜÇLÜ KADRO YENİ BİR SOLUK

BSF AKADEMİ-YENİ ŞAFAK Gazetecilik Okulu'nun yeni bir habercilik dili geliştirebilecek yetenekli, özgüveni yüksek, dünyaya kompleksiz bakan gazeteciler yetiştirmekle Türkiye'de gazeteciliğe yeni bir soluk getireceğini umduklarını belirten Yusuf Kaplan, bu konuda şunları söyledi: "Profesyonel bir akademik müfredatın yanı sıra, bu müfredatı uygulayacak olan akademik ve profesyonel bir kadro

oluşturduk. Galatasaray Üniversitesi'nden Ragıp Duran ve Atilla Girgin, ülkemizin en parlak gazete yöneticilerinden ve usta gazetecilerinden Avni Özgürel, ülkemizde medya araştırmalarında öncü çalışmalara ve bizzat medya kurumlarından öncü işlere imza atan Profesör Edibe Sözen, Profesör Sabit Kalfagil, Profesör Naci Bostancı, Yeni Şafak yazarlarından Ali Bayramoğlu, Ünal Tanık, Kemal Belgin, bu simlerden yalnızca bir kaçı."

BAŞVURU ADRESLERİ
Kaplan, Gazetecilik Okulu'nun programları ve okula nasıl müracaat edilebileceği konusunda da şu bilgileri verdi: "Okulumuz altı ay, 180 saat ve iki dönemden oluşuyor. İlk dönemde bütün yönleriyle temel gazetecilik derslerimiz olacak. Genel Kültür Tarihinden Bilgisayar Kullanımına ve yeni gazetecilik tekniklerine kadar. İkinci Dönem'de ise uzmanlık alanları eğitimi vereceğiz. Avrupa Birliği'nden Araştırmacı Gazeteciliğe, Alternatif Gazetecilik'ten Spor Gazeteciliği'ne kadar pek çok uzmanlık alanı derslerimiz olacak. Okula müracaat etmeyi düşünenler,
adresinden ya da 0 (212) 245 93 93 telefondan gerekli bilgileri edinebilir.”