Belediye Başkanı Bülent Kar, Manisa sanayi belgesindeki 4. ve 5. kısım büyütme çalışmalarıyla ilin nüfusunun artacağını belirterek, ilde yaşanacak sorunların en aza indirilmesi amacı ile İller Bankası tarafından ilin haritasının hazırlandığını söyledi
Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) 4. ve 5. kısım büyütme çalışmalarıyla beraber ilin nüfusunun artacağına işaret eden Belediye Başkanı Bülent Kar, önümüzdeki yıllarda ilde yaşanacak sorunların en aza indirilmesini amaçladıklarını ve İller Bankası tarafından ilin haritasının hazırlandığını kaydetti.
OSB'de 120 fabrika ve 22 bin işçinin, bölgenin büyütülmesiyle fabrika sayısının ikiye katlanacağını ve nüfusun da yaklaşık 100 bin artacağına işaret eden Belediye Başkanı Bülent Kar, 2023'te Manisa nüfusunun 750 bine çıkacağını tahmin ettiklerini söyledi. Başkan Kar, nüfusun artmasıyla beraber ilin yerleşim, sağlık, eğitim konusunda büyük ihtiyaçlarının doğacağını göz önüne alarak yoğun bir çalışma içine girdiklerini belirterek:"Bugünden iyi projeler geliştirilir, ortaya güzel çalışmalar konarsa, o yıllarda yaşanacak sorunları ortadan kaldırmış olabiliriz. Biz bunun çalışmasını bugünden yapıyor, bölge sanayisinin gelişmesinin bir ayağını oluşturmaya çalışıyoruz. İlimizin haritası iller bankası tarafından Ocak 2007'de teslim edilecek. Nazım İmar Planı çalışmalarıyla konut için yer açacağız. Akgedik Köyü'ndeki 4 bin konutluk alanı TOKİ'ye teslim ettik. Bin konut, altyapı ve sosyal tesisler TOKİ tarafından yapılacak, 3 bin konut ise müteahitlerle organizeli bir şekilde yapılacak. Toprak Kurulu'nun yapacağı yeni yasal değişikliklerle planlı bir gelişme sağlanmış olacak. Nazım planıyla Manisa'yı modern bir şehir durumuna getireceğiz" dedi.
2007'de belediye bütçesinin 75 trilyon olacağına dikkat çeken Başkan Kar, geliri arttıracak, gideri azaltacak tedbirler aldıklarını belirterek, gelişmeye paralel altyapı sorunlarının azaldığını söyledi. 60 trilyon olan 2006 bütçesinin 20 trilyonunu yatırımda kullandıklarına işaret eden Kar: "Belediyeyi devraldığımızda bütçe çok küçüktü, belediyenin kontrolü olmayan 600 gayrimenkulu vardı hepsini sattık, 2006'da 12. 5 trilyonluk gelir elde ettik. Amacımız profesyonel anlamda belediyecilik yapmak" diye konuştu. Tarihi ve turizm açısından önemli bir kent olan Manisa'nın bu özelliklerinin yeterince değerlendirilemediğini savunan Başkan Kar, Spil Dağı Milli Parkı'nın turizm açısından önemli bir kaynak olacağını düşünerek bir proje geliştirerek Orman Bakanlığı ve Milli parklar Genel Müdürlüğü ile temasa geçtiklerini vurgulayarak, Spil'i turizme açmak için İstanbul'da yatırımcı bir grupla görüşerek ilk adımı attıklarını dile getirdi. Kar, yatımcı firma tarafından yap-işlet-devret modeliyle işletmeye açılacak tesisler için 15 milyon Euroluk bir yatırım yapılacağını vurgulayarak şöyle konuştu:"Spil Milli Parkına yapılacak olan teleferik, beş yıldızlı otel veya sağlık tesisi için yatırımcıyı, görüştüğümüz yatırımcı grup bulacak. İlimiz ve ülkemiz turizmi için büyük önem taşıyan bu proje 2007'de başlayacak ve 15 ayda tamamlanacak"