2006 yılında çalışmalarına başlayan Antalya Kent Belleği Merkezi'nin müzeye dönüştürüleceği bildirildi. Antalya Kent Müzesi Proje Yöneticisi Orhan Silier, merkezin çok kısıtlı bir bütçeyle bugünkü haline 190 kişi ve kurumdan sağlanan 5 bin 207 malzeme bağışıyla gelindiğini belirtti.
Antalya'da 2006 yılında çalışmalarına başlayan Antalya Kent Belleği Merkezi'nin müzeye dönüştürüleceği bildirildi.
Antalya Kent Müzesi Proje Yöneticisi Orhan Silier, yaptığı açıklamada, Antalya Kent Belleği Merkezi'nin yapılan çalışmalar sonucunda Antalya üzerine araştırma yapanların ve dünya müzecilik literatüründen yararlanmak isteyenlerin başvurdukları bir kütüphaneye ve bilgi-belge birimine dönüştüğünü söyledi.
Yapılan çalışmalar sonucunda merkezin 460'ı sayısal 2 bine yakın kitaba, 5 bin 700 fotoğrafa, önemli bir bölümü Konya, Ankara ve İstanbul'dan getirtilen Antalya'ya ilişkin binlerce sayfalık arşive sahip olduğunu anlatan Silier, merkezde ayrıca yaşları 64 ile 103 arasında değişen 97 kişiye ait sözlü tarih kayıtlarını ve birçok yerel gazete ve dergi koleksiyonunu da bulunduğunu bildirdi. Silier, Kent Belleği Merkezi'nin çok kısıtlı bir bütçeyle bugünkü haline 190 kişi ve kurumdan sağlanan 5 bin 207 malzeme bağışıyla gelindiğini belirtti.
Kent Belleği Merkezi'nin kurulma aşaması devam ederken Antalya'da kültürel yaşama katkıda bulunacak önemli çalışmalara da ev sahipliği yapıldığını ifade eden Silier, bu kapsamda 3 sempozyum, 4 atölye, 2 panel, 4 öğretmen semineri, 37 kent-müze-tarih söyleşisi, 2 konferans, 4 sözlü tarih atölyesi, 19gün batımı konseri, 9 açık hava film gösterisi, ilkokul öğrencileri için 10 doğa ve 2 fotoğraf kursu düzenlendiğini kaydetti.
Geçen yıl "Antalya'da Mübadele" "Kadın Hareketi" "Antalya-Kıbrıs-Mısır İlişkileri", "Yörük Kültürü', "Karaalioğlu Parkı'nınAğaç ve Kuşları" "Antalya'da Turizm Tarihi" gibi 24 alanda araştırmaçalışmalar yapıldığını hatırlatan Silier, Antalya Bibliografyası ve Kentler-Kent Müzeleri Uluslararası Sempozyumu başta olmak üzere birçok çalışmanın da kitaplaştırıldığını vurguladı. Silier, düzenli olarak yapılan Kent-Müze-Tarih söyleşilerinden 11'nin de kayıt altına alınarak yayınlandığını söyledi. Antalya'ya gönül vermiş kent sakinleri ve tarih severlerin katkılarıyla gelişen kent kültürü anlayışının sonunda kente yakışır bir müze kazandırılmasıiçin çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü ifade eden Silier, Antalya ile ilgili elinde çalışma bulunan herkesi kendilerine destek olmaya davet etti.