Lübnan'da yayımlanan Ed-Diyar gazetesi, Türkiye ve İsrail arasında imzalanacak bir anlaşma uyarınca, Gazze'ye giren tüm insani yardımın denetlenmesi sorumluluğunun Türkiye'ye verileceğini iddia etti. Gazetenin haberine göre, Ankara ile Tel Aviv arasında görüşülmeye başlanan anlaşmaya göre, Türkiye, Gazze'ye silah sokulmayacağına dair taahhütte bulunacak. Gazete Arap diplomatik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, bu durumda Türkiye'nin Gazze'ye uygulanan ablukanın kaldırılmasında anlamlı bir rol oynayabileceğini ve böylece gelecekte İsrail ile Arap dünyası arasında arabulucu rolü üstlenebileceğini belirtti.
Bu arada İsrail ordusu, İsrail askerlerinin saldırdığı gemi filosundaki tonlarca yardımın Gazze'ye götürülmesi için BM ile anlaşmaya varıldığını bildirdi. Ordu yetkilileri, 2 haftadır Aşdot limanında bekletilen gıda, giysi ve ilaçtan oluşan malların kullanımını BM'nin denetleyeceğini belirttiler. BM sözcüsü Richard Miron da anlaşmayı teyit etti. Dışişleri Bakanlığı ise yardımların Gazze'ye nakledilecek olmasından memnuniyet duyulduğunu bildirdi.
Türkiye'nin İsraille diplomatik ilişki seviyesini düşürmeye karar verdiği öne sürüldü. Jerusalem Post gazetesinin haberine göre, İsrail Ordusu Radyosu, Türkiye'nin, "Gazze filosu" baskına protesto amacıyla geri çağırdığı Büyükelçi Oğuz Çelikkol'un yerine yeni bir büyükelçi göndermeyeceğini, Tel Aviv'deki Temsilciliğinin düzeyine düşürmeye karar verdiğini öne sürdü. Haberde Ankara'nın İsrail-Türkiye ilişkileri konusunda "tüm opsiyonları masada tutacağı" ifade edildi.