Kadıköy'de ciğerin hasını sunan Ciğerci Hulusi'de yediğiniz yemeğin tadını asla unutmuyorsunuz. Mekan, ciğerin yanında servis ettiği salatalarıyla da dikkat çekiyor
İstanbul'da ciğer yiyebileceğiniz sayısız mekan var. Fakat bu mekanların bazısı ciğere kattıkları baharat ve pişirme usulüyle orijinal lezzetten giderek uzaklaşıyor. Lezzet Durakları'nda bu hafta ciğeri Mersin usulü yapan ve işin hakkını veren bir ciğerciye konuk oluyoruz. 2005 yılında Kadıköy'de açılan Ciğerci Hulusi Mersin'deki lezzeti arayanlar için doğru adres. Mersin'de yapılan ciğerin aynısını İstanbul'daki müşterilerine sunan mekan sahipleri “Bu lezzeti İstanbul'da yaşayanlar da tatsın dedik ve İstanbul'a taşındık. Biz kalitemiz ve lezzetimizle Mersin'deki iddiamızı sürdürüyoruz” diyor. Ciğeri tam tadında yapmak sanat işi. Ciğerci Hulusi'de bu sanat tüm kurallarına uygun icra ediliyor. Klasik ciğerci atmosferinde, hızlı kullanılan bıçak sesleri, üst üste yığılmıs domates ve limon kulelerinin yanında zengin meze çeşidiyle müşterilerini karşılayan Hulusi'de masanıza gelen salataların hepsi siparişten sonra hazırlanıyor ve taze taze servis ediliyor.
Ciğerci Hulusi'de sipariş edeceğiniz bir porsiyon ciğer on adet şişten oluşuyor. Ciğerin yanında ikram edilen ezme salata, sumaklı soğan, közde soğan, közde pişmiş domates ve biber, en son olarak da taze sunulan yeşillik tabağı da cabası. Bütün bu porsiyonun 14 TL tuttuğu mekanda ekstra istediğiniz salata çeşitlerinden de para alınmıyor. Ciğerleri mutlaka yanında sunulan ince lavaşlarla yiyin.Mekânda sunulan ezme ve soğan mezelerinde Antep'ten gelen biberler kullanılıyor. Şalgam suyu, baharatlar ve salatada kullanılan nar ekşisi ise Mersin'den getirtiliyor. Mekânın şiş mönüsü 5 çeşit. Çöp şiş, adana, urfa, tavuk şiş ve tabi ciğerin servis edildiği ciğercide, yemeğin sonunda Mersin'den getirtilen içli köfte gibi olup içinde fıstık dolu kerbiçin mutlaka tadına bakın. Ciğerci Hulusi'de yediklerinizin bu kadar lezzetli olmasında en büyük etken kuzu ciğerinin kuyruk yağı ile birlikte şişe geçirilerek, közde pişirilmesi.
İlk olarak kuzu ciğerleri küçük küçük parçalar halinde doğranır. Diğer taraftan kuyruk yağları da küp şeklinde doğranır. Daha sonra ciğerler kuyruk yağıyla beraber şişe geçirilir. Kömür ızgarasında yaklaşık altı dakika pişirilir. Piştikten sonra tuz ve baharatlar eklenir. Ezme salata, sumaklı soğan veya yeşillik tabağıyla servis edilir. Ciğeri pişirdikten sonra şalgamla yemek şefin tavsiyesi!