Selçuklu Tıp, Türkiye'nin örnek alacağı bir hastane

Salih Köprülü
00:0028/05/2009, Perşembe
G: 28/05/2009, Perşembe
Yeni Şafak
Selçuklu Tıp, Türkiye'nin örnek alacağı bir hastan
Selçuklu Tıp, Türkiye'nin örnek alacağı bir hastan

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut'u ziyaret eden MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, hastane için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını söyledi. Karabulut da hastanenin Türkiye'de örnek alınacak teknik ve dijital donanıma sahip nadir hastanelerden biri olacağını belirtti.

MÜSİAD Konya Şubesi tarafından, Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Yerleşkesi içerisinde yer alan ve yapımında sona yaklaşılan Selçuklu Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne bir gezi düzenlendi. Şube Başkanı Aslan Korkmaz, Başkan Yardımcıları Dr. Lütfi Şimşek, Ahmet Akman ve Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Olgun'un katıldığı gezide ilk olarak Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut ziyaret edildi. MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz ziyarette, yapılan bu güzel ve teknolojik hastane için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını belirtti. MÜSİAD üyelerine hastanedeki gelişmeleri ve bugünkü durumu hakkında geniş bilgiler veren Dekan Karabulut, "Üniversitemiz Selçuklu Tıp Fakültesi öğrencilerinin eğitim, araştırma ve uygulama mekanı ihtiyaçları ile Konya bölgesi ve çevre illerin sağlık ihtiyaçlarını karşılamak üzere inşaatına 1984 yılında başlanılan Selçuklu Tıp Fakültesi ve Fakülte Hastanesi projesi; 130.000 metre kare kapalı alanı ve toplam 934 yatak kapasitesine sahiptir. Selçuklu Tıp Fakültemiz öğrencilerinin bir an önce kendi derslik ve laboratuarlarına kavuşabilmeleri için, inşaatı yüzde 99 oranında tamamlanan eğitim bloğu önümüzdeki yıl akademik takvim başlangıcında hizmete girecek hale getirilmiştir" dedi.


ÖRNEK ALINACAK HASTANE

Prof. Dr. Karabulut hastanenin Türkiye'de örnek alınacak teknik ve dijital donanıma sahip nadir hastanelerden biri olacağını da belirterek, "Hastanemizde halihazırda kurulumu gerçekleşmiş olan pnömatik kan-örnek transfer sistemi ile, yakında hizmete girecek olan ve birimler arasında radyolojik görüntüleri bilgisayar ağı aracılığıyla gönderebilmeyi sağlayan PAC sistemi ve tüm hastane otomasyon sistemleri, ileri düzeyde teknoloji kullanımı ile birlikte, yardımcı personel ihtiyacını ve radyolojik film tüketimini de azaltacak sistemlerdir. Böylelikle hastanemizin yapı ve işletmecilikte ülkemizde örnek dijital hastanelerden birisi olması hedeflenmiştir" diye konuştu.

Daha sonra başhekim Prof. Dr. Mustafa Şahin ve Dekan Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut eşliğinde yapımı büyük ölçüde tamamlanan hastane gezilerek, yapılan çalışmalar yerinde incelendi.