Gümrük Birliği, 2001 krizi ve 2005 DTÖ kotalarının kalkmasının ardından zor günler geçiren tekstilciler, Denizli'de ortak hareket edecekleri konsey kurdular
Denizli'de toplanan sektörünün önde gelen temsilcileri, Ulusal Tekstil, Hazırgiyim ve Deri Konseyi oluşturarak ortak hedeflerini “tek söylemli ulusal strateji” şeklinde açıklama kararı aldı. Denizlili Deba'nın üretimi durdurması ve Funika Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Sözkesen'in intiharı üzerine tekstilcilerin sorunu gündeme gelmişti. İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, 1996 Gümrük Birliği, 2001 krizi, 2005 DTÖ kotalarının kalkması ve 2008 küresel krizinin tek yürek olmayı zorunlu kıldığını vurgulayarak, sektörde yeni iş fırsatlarının yaratılmasının mümkün olacağı mesajını verdi.
Hikmet Tanrıverdi, ortak akıl toplantısında sektörün kendi içerisinde yapması gerekenleri tespit ettiklerini ve tek ses olarak kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi. Tanrıverdi “Konseyde tüm tarafların yer almasını hedefliyoruz. Bugüne kadar enerji, işçilik maliyetleri gibi konularda sorunlarımız teker teker dile getirdik fakat bir sonuç alamadık. Bu yüzden bundan sonraki süreçte konsey aracılığıyla sesimizi duyuracağız ve 2023 yılında hedeflenen 100 milyar dolarlık sektör ihracatına ulaşacağız” dedi.
Bürokratik ve siyasi otoritenin de sektöre sahip çıkması gerektiğini dile getiren Tanrıverdi, “Denizli gibi tekstil kültürü, geleneği ve becerisi olan bölgeler mutlaka yaşamlarını sürdürebilecekleri desteklerle kısa zamanda beslenmeli, yatırım ve şi yapma hevesi yeniden canlandırılmalıdır” açıklamasında bulundu. Tanrıverdi, Türkiye'nin dünya ölçeğinde yüzde 4-5 civarında rekabet edebilen tek sektörünün tekstil ve hazır giyim sektörü olduğunu vurguladı.