Psikiyatrist Dr. Tanju Sürmeli ABD'deyken öğrendiği Neurofeedback yöntemiyle depresyona ilaçsız alternatif bir yöntem sunuyor. Yöntem birçok zor vakada yardımcı olabiliyor...
Uzun süre devam eden derin üzüntü hali, durgunluk, güçsüzlük, isteksizlik, karamsarlık, konuşma ve hareketlerde yavaşlama şeklinde ortaya çıkan günlük hayatı zora sokan Depresyon hastalığı hızla artmışken; Psikiyatrist Dr. Tanju Sürmeli ABD'deyken öğrendiği Neurofeedback yöntemiyle bu hastalığa ilaçsız olarak alternatif bir yöntem sunuyor. Çağımızın stresli ortamında hızla artan Depresyon hastalığında Neurofeedback yöntemi birçok zor vakada yardımcı olabiliyor. Beynin sınırlarını keşfetmek ve geliştirmek, geçmişten günümüze insanoğlunun en büyük hedefleri arasında yer alırken, Dr. Tanju Sürmeli, ABD'deyken öğrendiği Neurofeedback yöntemini, “Beynin İyileştirme Gücü” olarak tanımlıyor ve İstanbul'daki Özel Sağlıklı Yaşam Kliniği'nde başarıyla uyguluyor.
Dr. Tanju Sürmeli neurofeedback yönteminin psikiyatride ilaçlar kadar etkin bir yöntem olduğunu vurguluyor ve şunları söylüyor; “Neurofeedback ile tedaviyi seçmek, ilaçların psikiyatride başarısını kabul etmemek anlamına gelmiyor. İlaçlar kadar önemli bir yöntem olan neurofeedback yöntemini Türk psikiyatrisinin de kullanması gerektiğine inanıyorum.”
Dr. Tanju Sürmeli, “Neurofeedback; biofeedback disiplini çerçevesinde beyin dalgalarının eğitilmesiyle uğraşır. Nerofeedback tedavi yönteminde amaç; kişinin EEG'sini seçilen referans bir dataya göre değiştirmesini sağlamaktır. EEG'ler beyin dalgalarının pasif bir kaydıdır. Neurofeedback beyin eğitimini alacak kişiye kendi EEG bilgisi verilir” diyor.