Anayasa değişikliğine “Güçlü Bir Evet”

Yeni Şafak
00:003/08/2010, Salı
G: 3/08/2010, Salı
Yeni Şafak
Anayasa değişikliğine “Güçlü Bir Evet”
Anayasa değişikliğine “Güçlü Bir Evet”

Antalya Dayanışma Platformu Başkanı Mehmet Yıldırım Anayasa değişikliği konusunda, “Türkiye'nin normalleşmesi, özgürlük alanlarının genişletilmesini sağlayan sivil anayasa değişikliğini yeterli görmüyor ama platform olarak “Güçlü Bir Evet” diyoruz." şeklinde konuştu.

Sivil Dayanışma Platformu ve Antalya Dayanışma Platformu Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen konferans ile “Güçlü Bir Evet” kampanyası Antalya'da başlatıldı. Antalya Dayanışma Platformu Başkanı Mehmet Yıldırım, “Türkiye'nin normalleşmesi, özgürlük alanlarının genişletilmesini sağlayan sivil anayasa değişikliğini yeterli görmüyor ama platform olarak “Güçlü Bir Evet” diyoruz." diye konuştu. Bundan sonra ki anayasa değişikliği için şimdiden tekliflerinin olduğunu söyleyen Mehmet Yıldırım, Kuran kurslarına uygulanan yaş sınırının kaldırılması ve başörtüsü yasağına son verilmesini istediklerini belirtti. Yıldırım, din ve vicdan özgürlüğü önündeki her türlü engelin kaldırılması gerektiğini ifade etti. Ensar Vakfı Başkanı Ahmet Şişman ise Anayasa değişikliği konusunda şunları söyledi:“Referandum 30 senedir yapılan çalışmaların sonucudur. 12 Eylül'den bu yana bu ülkenin insanları bazen susarak, bazen coşarak ama hiçbir zaman umutlarından ve azimlerinden bir şey kaybetmeden çalıştılar ve sonunda bugünlere geldik. Bu ülkede bazı gruplar, cemaatler, vakıflar, hizmet eden dernekler var. Bunlar acaba bir araya gelemez mi, birlik olamazlar mı, bunlar birlikte bu ülkenin meselelerine sahip çıkamazlar mı? Aslında 1952 yıllarına kadar uzanan bu hareket, 1995 yılında bir Türkiye Gönüllü Teşekküller vakıf olarak ortaya çıktı. Bu vakıf kurulurken 8 cemaat ve 6 siyasi görüş bir araya getirildi. Bu kadar siyasi farklılığı ve bu kadar cemaati bir araya getiren ne olabilir. İşte bugün üzerinde durduğumuz ve iki ay kadar sonra referandumda oylayacağımız anayasanın bizim ülkemiz insanına karşı oluşturulmuş kırsal özelliğidir. Bu anayasa bu insanları bir araya getirmek durumunda olmuştur. Çünkü hepsine aynı baskıyı, zulmü ve hepsine aynı zorluğu çıkararak onları bir araya getirmiştir. Temek Hak ve Özgürlüklerin kazanılması için bir araya gelmiştir."


REFERANDUM İHTİYAÇLARDAN ORTAYA ÇIKTI

Antalya Dayanışma Platformu Başkanı Mehmet Yıldırım, şu anda üzerinde durulan Anayasa değişikliğinin herhangi bir siyasi görüşün kendi siyasi doğrultusunu devam ettirmek için ortaya koyduğu bir görüş olmadığını, bu ülke insanının ihtiyaçlarından ortaya çıkmış bir hareket olduğunu vurguladı.

Genç Siviller hareketinden Neslihan Demir ise, “Eskiden bu yana bu memleket değişmeli ve ben bu değişimin bir parçası olmalıyım diyordum. Bu memleket değişmeye başladı ve ben de bu değişimin küçük bir parçası olarak değişim tarafları ile bir araya geldim. Bu devletin temel politikalarını bizler ve siyaset belirleyemedi. Önümüzdeki referandum süreci bu değişimin çok ciddi bir görevi olacaktır. Gerçek iktidar sahipleri halk sadece sandıkta değil, dışarıda günlük hayatta da kendi hayatına sahip çıkmaya başlayacaktır. Önümüzdeki Anayasa değişikliğinden çıkacak 'evet'ler daha fazlasını istememiz için fırsat olacaktır." diye konuştu.