Sivil kuruluşlar 'evet'de buluştu

Kübra Türkan
00:007/08/2010, ہفتہ
G: 7/08/2010, ہفتہ
Yeni Şafak
Sivil kuruluşlar 'evet'de buluştu
Sivil kuruluşlar 'evet'de buluştu

"Anayasa Değişikliğine Evet Adana Platformu", 109 sivil toplum kuruluşu adına ortak bir açıklama yaparak referandumda 'evet' diyeceklerini duyurdular.

Adana'daki 109 sivil toplum kuruluşu referandumda 'evet' diyeceğini açıkladı. "Anayasa Değişikliğine Evet Adana Platformu", 109 sivil toplum kuruluşu adına ortak bir açıklama yaparak referandumda 'Evet' diyeceklerini duyurdular. Toplantıda Bekir Fevzi Yıldırım, Anayasa değişikliğine evet platformuna destek veren 109 sivil toplum örgütlerinin isimlerini okudu. Akabinde 109 dernek adına bir açıklama yapan Adana Sağlık Mensupları Derneği Başkanı Prof.Dr. Necdet Kızılkaya, Türkiye'nin Anayasa değişikliği referandumu süreci ile yeni bir kavşağa girdiğini belirtti. Kızılkaya, Türkiye'nin çok önemli bir yol ayrımında yer aldığının altını çizdi. Kızılkaya, "Ayrıca halen darbe anayasası ile yönetilen bir ülkede yaşıyoruz. Tüm siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının, iş dünyasının, aydınların değişmesi gerektiği konusunda görüş birliğine vardığı bir anayasanın bazı maddelerinin değiştirilmesi söz konusu olduğunda belli bir kesimin daha önce savunduğu ilke ve değerlerden vazgeçerek ısrarla "hayır" demesini de doğrusu demokrasi sınavı bakımından çok düşündürücü ve manidar buluyoruz" dedi.


KIZILKAYA: GÜZEL BİR BAŞLANGIÇ

Kızılkaya, yapılan bu değişikliğin yeterli olmadığını ancak, sivil bir anayasa için güzel bir başlangıç olduğu tartışılamaz. "Biz Adana'da yer alan sivil toplum örgütleri olarak referandumda "evet" deme kararlılığındayız. Zira; her şeyden önce referanduma sunulan anayasa değişikliği paketinde yer alan değişikliklerde hayır demeyi gerektirecek hiçbir nokta görmemekteyiz. Paket, içeriği incelendiğinde yeterli olmamasına rağmen bütün bu değişikliğin ülkemizde özgürlükleri, katılımcı ve çoğulcu demokrasiyi genişlettiği, hukuk güvenliği, hukuk devleti ve eşitlik ilkesinin yerleşmesine katkı sağladığı açıkça görülmektedir" ifadesini kullandı. Referandumun ülke meselesi olduğunu vurgulayan Kızılkaya, "Bu değişiklik siyasi düşüncelerle değerlendirilmemelidir. Herhangi bir siyasi gaye olmadan bir araya gelen sivil toplum örgütleri olarak hiçbir noktasına hayır diyemediğimiz anayasa değişikliğine 'evet' diyoruz. Aynı zamanda daha demokrat, daha özgür, daha uygar, pranga ve vesayetlerden kurtulmuş bir Türkiye için halkımızı da 12 Eylül'de referandumda anayasa değişiklik paketine 'evet' demeye davet ediyoruz" diye konuştu.


USLU: DARBECİLERDEN EBEDİYEN KURTULMAK İÇİN 'EVET'

Etkinlikte konuşan Memur-Sen Adana Temsilcisi Ali Uslu ise, "Memurlara uygulanan uyarma ve kınama cezalarına karşı yargı yoluna başvurma yasağının kaldırılmasına, kamu görevlilerine toplu sözleşme hakkı tanınmasına 'evet' diyoruz. Tüm halkımızı da darbecilerden ebediyen kurtulmak için 'evet' demeye davet ediyoruz" diye konuştu. Programın kapanışından önce Adanalı Ozan Murat, kardeşlik türküsünü seslendirerek referandum çalışmalarına destek verdi.