Balıklıgöl'ün kurtarılması için Atatürk Barajı devreye sokulacak. Hükümet tarafından gönderilen ödenekle barajın tünel çıkış ağzından buraya su takviyesi yapılması için çalışmalar başladı.
Balıklıgöl'ün her yaz döneminde su seviyesinin düşmesi dolayısıyla Şanlıurfa Valiliği ve diğer kurumların yürüttüğü çalışmaların olumlu sonuç verdiğini belirten Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Eyüp Sabri Ertekin, hükümetin gönderdiği ödenekle çalışmaların hız kazandığını aktardı. Atatürk Barajı'ndan Şanlıurfa'nın Direkli Mahallesi'ne kadar olan birinci kısımda 16 kilometrelik bir kazı yapıldığını ve içerisinde bir metre genişliğinde suyu taşıyacak borular döşendiğini söyleyen ŞUTSO Başkanı Ertekin, döşenen boruların üzerinin betonla kapatılarak herhangi bir sel baskınında zarar görmemesinin sağlandığını dile getirdi.
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası olarak Balıklıgöl'ün kurumaktan kurtarılması için çok çaba sarf ettiğini hatırlatan Ertekin, Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Belediyesi, DSİ ve İl Özel İdaresi'nin kontrolünde devam eden projenin birinci kısmının 2 yıl içinde bitirilmesinin planlandığını, ancak müteahhit firmanın 9 ayda bitirme sözü verdiğini ifade etti.
İki kısımdan oluşan projenin ilk kısmında kazmalar ve iş makineleri çalışırken bir taraftan da Atatürk Barajı'ndan saniyede 540 litre su taşıyacak boruların döşenmesine devam ediliyor.
Projenin yalnızca birinci kısmı için 4 milyon TL'nin üzerinde bir rakamın harcanacağını, ikinci kısmı için keşif bedeli ve proje bedeli çıkartıldıktan sonra ihalesinin gerçekleşeceğini anlatan ŞUTSO Başkanı Ertekin, "Atatürk Barajı'nın suyunu Balıklıgöl'ü besleyecek mevkilere ulaştırması için yürütülen çalışmaları yerinde gidip gördüm. Çalışmalar hızla ilerliyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Atatürk Barajı'nın suyu hem Balıklıgöl havzasını besleyecek hem de Birinci Organize Sanayi Bölgesi ve İkinci Organize Sanayi Bölgesi'nin suyunu karşılayacak. Bu suyun bir kısmı Şanlıurfa içerisinden geçen Karakoyun Deresi'ne verilecek. Ayrıca 18 köyün içme suyu da bu projeden karşılanmış olacak. Böylece Organize Sanayi su konusunda rahatlayacak. Balıklıgöl'ümüzde de yaz dönemlerinde su seviyesinin düşmesiyle balık ölümlerinin önüne geçilmiş olacak." diye konuştu.
ŞUTSO Başkanı Eyüp Sabri Ertekin, Şanlıurfa'nın Bereketli Hilâl olarak adlandırılan toprakların en bereketli yerinde bulunan ve sahip olduğu tarihî dokusuyla Mezopotamya'nın başşehri unvanına lâyık olduğunu hatırlattı. Şanlıurfa'nın, tam göbeğinde barındırdığı Balıklıgöl Dergâh Plâtosu ile yerli ve yabancı turistlerin en gözde turizm destinasyonu olduğunun altını çizen Ertekin konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şanlıurfa, Türkiye ve hatta dünya inanç turizmi için çok önemli olan Balıklıgöl'ün yaz döneminde kuruma tehlikesi yaşaması birçok kurumu harekete geçirmişti. Biz de Ticaret ve Sanayi Odası olarak önce Şanlıurfa milletvekillerimizle, ardından GAP'tan sorumlu Devlet Bakanı'mız Cevdet Yılmaz ile görüşmüştük. Girişimlerimiz sonuç verdi ve bu paranın 4 milyon TL'si Şanlıurfa Valiliği'ne gönderildi. Bu parayla en kısa zamanda çalışmalar başladı. Çalışmaların bitmesiyle Balıklıgöl yaz dönemlerinde kuruma tehlikesinden kurtulmuş alacak."