İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Mobilya Grubu ve Orman Ürünleri Grubu'nda faaliyet gösteren üyeleri Karabağlar'da işyerlerinde ziyaret etti. Demirtaş, sektör temsilcilerine birlik olmaları çağrısında bulundu.
İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Payzin, Vahdet Sarıkaya, 70. Orman Ürünleri Grubu ve 28. Mobilya Grubu Meclis ve Meslek Komitesi üyeleri ile birlikte işletmeleri ziyaret etti. Ekrem Demirtaş, sektörde faaliyet gösteren firmaların, üretim, depolama ve satış konularında birleşerek ortak projeleri hayata geçirmesi gerektiğini söyledi.
Demirtaş, “Sektörün potansiyelinin değerlendirilebilmesi için ortak projelerin hayata geçirilmesi şart” dedi. Günümüzde ticaretin şeklinin değiştiğini ve müşterilerin artık kapı kapı dolaşmadığını söyleyen Demirtaş, “Çağın gereklerine uygun modern tesislerde, organize bölgelerde faaliyet göstermemiz gerekiyor. Eğer müşteri çekmek istiyorsanız, fabrikaların tek bir yerde olduğu, İTOB ya da başka organize bölgelerde, modern alt ve üst yapıya sahip alanlarda faaliyetlerin sürdürülmesi şart. Daha düzenli ve ekonomik işyerlerinde ticaret yapmanız gerekiyor. İzmir Depolama ve Toptan Ticaret Merkezi İZDEP'in orman ürünleri, büro ve ev mobilyaları alanından faydalanmanız gerekir. Büyümek için yer ve ekip konusunda çalışılması gerekiyor. Meslek komitesi olarak pazarlama ve satış konularında eğitim verebiliriz” diye konuştu.
Mobilya sektörel dış ticaret şirketi kurulması konusunun komite gündemine alınarak değerlendirilmesini isteyen Demirtaş, “Dış ticaretteki potansiyeliniz çok yüksek. Bu nedenle ihracata yönelik çalışmalar yapılması gerekiyor. Daimi fuar ve sergi yapılabilecek bir show room oluşturulabilir. Bu alanda aynı zamanda satış da yapılır. Tüm bunların hayata geçirilebilmesi için sektörde faaliyet gösteren firmaların ortak hareket etmesi gerekir” dedi.
Demirtaş ayrıca, mobilya sektör üyelerine, 27 - 28 Nisan'da gerçekleştirilecek Irak Gezisi'ne katılmaları çağrısında bulundu. Dünyanın ve Türkiye'nin her köşesinden müşterilerinin bulunduğunu ancak özellikle yurtdışından yeni müşteri çekmekte zorlandıklarını söyleyen Çalışırlar Orman Ürünleri Kerestecilik limited şirketi sahibi Yaşar Çalışırlar ise, “İşimizi büyütmek istiyoruz. Dünya ağacının yüzde 85'ini bulunduruyoruz. Müşterilerimiz çok geniş çaplı. İzmir dışında İstanbul, Mersin, Antalya ve Gaziantep'e kadar müşterileriz var. Yurtdışında ise İran, Türk Cumhuriyetleri, Dubai, Bulgaristan'a mal satıyoruz. Çocuk gibi yeni yeni büyüyoruz. Bizim sattığımız mal dünyanın neresinde olursa olsun, mobilya ve dekorasyon yapılıyorsa müşteri bulur. Önemli olan müşteriyi İzmir'e getirebilmemiz. Bu konuda zorlanıyoruz” dedi. Çağlayan Orman Ürünleri Şirketi Sahibi Necdet Çağlayan da, “Üretici ile satın alan müşteriler arasında eziliyoruz. Ama rekabet için pazarlama konusundaki çizgimizi değiştirmiyoruz” diye konuştu.