Muayene hakkı bu Anayasa'nın neresinde?

Aa
00:0028/08/2010, Cumartesi
G: 27/08/2010, Cuma
Yeni Şafak
Muayene hakkı bu Anayasa'nın neresinde?
Muayene hakkı bu Anayasa'nın neresinde?

Sağlık Bakanı Akdağ Tam Gün Yasası'na ilişkin, "Devletin üniversitesindeki doktorun muayene açma hakkının olması gerektiği, anayasanın neresinde yazıyor?' dedi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Tam Gün Yasası'na ilişkin 'Danıştay, şimdi de yürütmeyi durdurma kararının devamına karar verdi. Biz itirazlarımızı yapacağız' dedi. Erzurum'da gezi ve incelemelerini sürdüren Akdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tam Gün Yasası ile ilgili Danıştay'ın verdiği kararı değerlendirdi. Danıştay'ın verdiği kararın, 'yanlış ve hukuksuz' olduğunu savunan Akdağ, 'Danıştay, şimdi de yürütmeyi durdurma kararının devamına karar verdi. Danıştay'ın kısa zamanda asıl kararını vermesini bekliyoruz. Biz itirazlarımızı yapacağız” diye konuştu.


MANTIKLI DEĞİL

Anayasa'da Türkiye'nin sosyal devlet olduğunun açıkça ifade edildiğini vurgulayan Bakan Akdağ, şöyle devam etti: 'Devlet hastanesinde çalışan, devletin üniversitesinde çalışan bir doktorun illaki muayene açma hakkının olması gerektiği, bu Anayasa'nın neresinde yazıyor? Böyle bir mantık, böyle bir anlayış kabul edilemez.” Akdağ, Erzurum'da Sağlık Bakanlığına bağlı 300'ün üzerine uzman hekim bulunduğunu ve bu hekimlerden sadece 4'ünün özel muayenehanesinin olduğunu belirterek, sözlerini söyle tamamladı: '4 kişi için mi Danıştay, Anayasa Mahkemesi haksız ve hukuk dışı kararlar alıyor? Bu meseleyi farklı değerlendirmeye devam edeceğiz.


Görüşün yürütmesi durduruldu

Sağlık Bakanlığı Anayasa iptal kararının kamuda çalışan doktorları kapsamadığını ve bunun sadece Üniversite öğretim görevlileri ile ilgili olduğu açıklamasını yapmıştı. Türk Tabipler Birliği bu açıklama ve görüş bildirmeyi bir idari işlem kabul ederek Danıştay'da İptal davası açtı. Danıştay 5. Dairesi, işlemin yürütmesini durdurmuştu.