TÜBİTAK, 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı' belgesinin mürekkep yaşı tespitini analitik yöntemlerle yapan teknolojinin dünyada bulunmadığını bildirdi. İTÜ ise belgelenin incelenmesi için para istedi ve hesap numarası verdi
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin “İrtica ile Mücadele Eylem Planı” belgesi üzerindeki yazı ve imzanın mürekkep yaşının tespitinin mümkün olup olmadığına ilişkin İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve ODTÜ rektörlükleri ile TÜBİTAK'a yazdığı yazılara cevap verildi. TÜBİTAK'tan gelen yazıda, bilgi talep edilen hususun adli tıbbın 'yazı yaşının belirlenmesi' alanına girdiği belirtilerek, bu tür ölçümleri analitik yöntemlerle yapan teknolojinin dünyada hali hazırda mevcut olmadığı vurgulandı.
İTÜ Kimya-Metalurji Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümünden gönderilen yazıda ise kağıt üzerine yazılan yazı ve imzalarda kullanılan mürekkeplerin analizi ve mürekkep yaşının tayini konularında ancak uygun şartların oluşması ve sağlanması halinde gerekli inceleme ve analizlerin yapılabilmesinin mümkün olacağı kaydedildi. Yazıda, gerekli analiz ücretinin İTÜ Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına yatırılmasının istenildiği belirtildi. Mahkemenin planın word belgesi olarak büyüklüğünün kaç KB olduğu konusunda düzenlenen bilirkişi raporu için de 150 TL ücret verildiği anlatıldı.
Davanın tutuklu sanığı Dursun Çiçek de avukatları aracılığıyla basın mensuplarına kendisinin hazırladığı 'TSK ile Mücadele Eylem Planı' adıyla bir belge dağıttı. Bu arada Jandarma Kriminal, darbe andıcının altındaki imzanın Albay Dursun Çiçek'e ait olduğuna karar vermişti.