28 Şubat sürecinde gazete yayın yönetmenlerinin dönemin paşalarından brifing alarak manşetler hazırladığını söyleyen Cengiz Çandar, "Çevik Bir ve Erol Özkasnak, Fatih Çekirge üzerinden bir takım bildirileri manşet haline getiriyordu" dedi.
28 Şubat sürecinde 'Andıç' olayı ile Sabah gazesinden atılan Cengiz Çandar, Zafer Mutlu'nun Yeni Şafak'a yaptığı "Cengiz Çandar'ı izne çıkardık. Bir gün yazı yazmadı o kadar. Zaten Milliyet'e geçiyordu. 'Çabuk geç o zaman' dedik" açıklamasına cevap verdi. Zafer Mutlu'yla hiçbir zaman öyle bir diyaloğumuz olmadı diyen Cengiz Çandar, "Beni başka biriyle karıştırıyor olmalı. Çünkü beni kovdukları dönemde Milliyet'e gitmem diye birşey söz konusu değildi" şeklinde konuştu.
Andıç olayını 2000 yılında Yeni Şafak'ın manşetinden öğrendiğini belirten Cengiz Çandar şunları anlattı: "1998 yılında andıç yapıldığını bilmiyordum. 2000 yılında Yeni Şafak'ta çıkan haber üzerine olayı öğrendim. Bunun üzerine de yazı yazdım. Ancak yazım yayınlanmadığı gibi işten atıldım. Üstelik Silahlı Kuvvetler'e de ihbar edildim. Ama yazdığım yazı daha sonra Milliyet ve Radikal Gazeteleri'nde yayınlandı. Yazım nedeniyle de hiçbir soruşturmaya uğramadım. İşten çıkarıldıktan sonra bazı gazetelerden teklif aldım ancak çalışmam engellendi. O dönemde sadece Yeni Şafak bize kucak açtı"
28 Şubat sürecinde gazete yayın yönetmenlerinin dönemin paşalarından brifing alarak 'bir komutan' kaynaklı manşetler hazırladığını söyleyen Cengiz Çandar, "Sabah Gazetesi'nin o dönemki Ankara temsilcisi Fatih Çekirge'ydi. Çevik Bir ve Erol Özkasnak, Fatih Çekirge üzerinden bir takım bildirileri manşet haline getiriyorlardı. O dönemin mekanizmasının işlemesinde Sabah Gazetesi'nin çok önemli rolü oldu. Gazete bünyesindeki bazı isimler bu role dahil olmak istemedi. Bunu kabul etmeyenler de 'andıç' olarak gösterildi" dedi.