Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği, Filistin halkına uygulanan soykırım ve bölgede yaşanan dramın daha iyi anlaşılabilmesi ve dünyaya duyurulması için 4 aylık atölye çalışması başlatıyor.
Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği, düzenleyeceği atölye çalışmaları ve konferanslarla daha geniş kitlelere Filistin dramını anlatacak. Dernek Başkanı Füsun Bandır, 'Filistin ve Siyonizm hakkında bilinmeyenlerin aydınlatılması ve sorulara doğru cevaplar bulunmasını amaçlıyoruz. Filistin ve Ortadoğu ile ilgili bu akademik çalışma ve tartışmaların yanında, işgal edilen yok edilmeye çalışılan bir kültürü her yönüyle bu topraklarda da yaşatmak ve göstermek istiyoruz' dedi.
Ayrıca atölye çalışmalarında yapılacak araştırmaların sonuçları ve Filistin sorunu konusunda bu güne kadar çıkarılan yayınları tek çatı altında toplayarak kaynak sunacak bir kütüphane oluşturmayı hedeflediklerini anlatan Bandır, 'Filistin'i ve Ortadoğu'yu daha iyi tanımak ve tanıtmak isteyen duyarlı arkadaşlarımızı atölye çalışmalarına davet ediyor, birlikte çalışma ve üretmenin başarısına ulaşalım diyoruz' dedi. Dernek binasında 28 Aralık saat 14.00 atölye çalışmalarına katılacak öğrenciler ve hocalarla düzenlenecek tanışma toplantısı sonrasında, dört ay sürecek olan ve hocaların belirleyeceği çalışma düzeninde çalışmalar sürecek. 15 Mayıs 1948'de İsrail Devletinin kurulmasıyla başlanan mücadeleye katkı sunmak için 16-17 Mayıs 2009'da düzenlenecek konferansta yapılan çalışmalar sunulacak. İrtibat: Hüseyin Ağa Mah. Dudu Odalar Sk. No:10 Kat :3 Beyoğlu /İST. Dernek tel: (0212 ) 2518897
Haluk Gerger, Ersin Doyran, Mukaddes Erdoğdu Çelik, Serpil Köksal, Mete Çubukçu, Alp Altınörs, Aykan Erden'in atölye başkanlıklarını yaptığı 6 atölyede dört aylık süre içinde yapılacak çalışma alanlarından bazıları şöyle: Emperyalizm, Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) ve Filistin, Siyonizmin tarihi ve bugünü, Siyonist örgütlerin kuruluşu ve ilk süreci, Siyonist ideolojinin şekillenişi, Siyonizmin bugünkü durumu, Filistin'de Ulusal Kurtuluş Mücadelesi, siyasal örgütlenmeler ve Ortadoğu etkisi.
İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ablukaya destek veren ve Rafah Sınır Kapısı'nı kapalı tutarak Gazze'deki 1,5 milyon insanı her türlü insani gereksenimden mahrum bırakan Mısır, İstanbul Levent'deki konsolosluğu önünde protesto edildi. Mazlumder İstanbul Şubesi tarafından organize edilen protesto gösterisine İHH, Özgürder ve birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi destek verdi. Güvenlik şeritleri ve ışıklandırmalarla sembolik olarak canlandırılan abluka gerisinde meşaleler yakılarak İsrail, Mısır ve Hüsnü Mübarek kınandı. Mazlumder üyesi Semiha Kaya, Refah sınır kapısı açılıncaya eylemlerinin süreceğini ifade ederek, “Tüm Filistin dostlarını Gazze eylemlerine destek olmaya davet ediyoruz” dedi.