Vali Fatih Şahin, Muğla'nın çok fazla tarini ve turistik potansiyele sahip olduğunu söyledi. Arasta sokak iyileştirme projesini ço önemil olduğunu belirten Vali Şahin, " Muğla genelinde turizm 3-5 ay yapılıyor. Bunu 12 aya yaymak için bu gibi tarihi mekanları kültür turizminin hizmetine sunmak zorundayız.” dedi.
Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla'daki tarihi binaların restorasyonu için Emlak Vergilerinden kesilen ve İl Özel İdare Müdürlüğü bünyesinde toplanan yüzde 10 oranındaki payla restorasyonu yapılacak olan Muğla Arasta bölgesinde incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün'ün de eşlik ettiği incelemelerde Vali Şahin'e proje ile ilgili bilgiler verildi.
Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yasası çerçevesinde, belediyelerce tahsil edilen emlak vergilerinden yüzde 10'luk pay, İl Özel İdarelerindeki Katkı Payı bütçesine aktarılıyor. Yöredeki tarihi ve kültürel değerlerin restore edilmesi ve kültür turizmine kazandırılması amacıyla belediyelerce yaptırılan restorasyon projelerine proje tutarının yüzde 80'lik bölümü, Muğla İl Özel İdaresi Katkı Payı Fonu'ndan ayrılan kaynakla destek veriliyor. Muğla kentsel sit alanı içindeki, 'Arasta Sokak İyileştirme Projesi'ne, Muğla İl Özel İdaresi Katkı Payı Fonu'ndan 1 milyon 549 bin liralık ödenek ayrıldı. Projesi belediye tarafından yapılan , 'Arasta Sokak İyileştirme Projesi'nde incelemelerde bulunan Vali Fatih Şahin, proje ile ilgili olarak Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün'den geniş bilgi aldı. Vali Fatih Şahin, Özbekler Evi, Arasta, Üretici Pazarı, Hamam, Yağcılar hanı ve Muğla Belediyesi Kültür Evi'nde incelemelerde bulundu.
POTANSİYELİ YÜZDE 100"E ÇIKARMALIYIZ
Muğla merkezin önemli bir kültürel varlığa sahip olduğunu belirten Vali Şahin, “Arasta sokak iyileştirme projesi Muğla merkez için önemli bir proje. Biz valilik olarak gereken her türlü desteği veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Muğla'ya geleli 5-6 hafta oldu. Bu zaman içinde mümkün olduğunca Muğla'nın her köşesini gitmeye ve bilgilenmeye çalışıyorum. Bugün de Arasta Sokak İyileştirme Projesi alanında incelemelerde bulundum. Projeden çok etkilendim. Birinci kısım tamamlanmak üzere. İkinci kısım da çalışmalar devam ediyor. Muğla merkez de çok fazla tarihi potansiyele sahip bir bölge. Merkez ve merkeze yakın bölgelerde tarihi mekanları ön plana çıkararak turisti iç kesimlere çekmek istiyoruz. Şu anda Muğla genelinde turizm 3-5 ay yapılıyor. Bunu 12 aya yaymak için bu gibi tarihi mekanları kültür turizminin hizmetine sunmak zorundayız. Şu anda Muğla'nın yüzde 30'luk potansiyeli kullanılıyor. Bunu yüzde 100'lere çıkarmak istiyoruz” dedi.
Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ise, Muğla ve çevresi kültür turizminden pay alabilecek öneme sahip. Kent merkezinde bu yönde önemli çalışmalar yapıyoruz. Yollar yapılıyor, tabelalara standart getiriyoruz, park sorununu çözüyoruz. 6 ay sonra Muğla merkezin çehresi tamamen değişecek. Bunu yaparken elbette sıkıntılar yaşıyoruz, fakat bittiğinde Muğlalı çok rahatlayacak” dedi.