Seçim, bayramdan sonra Türkiye'nin yoğunluklu gündemi olacaktır

Cihan
00:0018/11/2010, Perşembe
G: 18/11/2010, Perşembe
Yeni Şafak
Seçim, bayramdan sonra Türkiye'nin yoğunluklu günd
Seçim, bayramdan sonra Türkiye'nin yoğunluklu günd

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2011 yılında yapılacak milletvekilliği genel seçimlerinin bayramdan Türkiye'nin yoğunluklu gündemini oluşturacağını söyledi.


MHP İstanbul İl Başkanlığı'nın düzenlediği bayramlaşma törenine katılan Devlet Bahçeli, partililere seslendi. Konuşmasında AK Parti Hükümetini eleştiren Bahçeli, "18 Kasım itibariyle AKP iktidarının 8. yılı dolmuştur. Bu bayram farklı bir anlam taşımaktadır. Geçmiş Ramazan bayramında bir anayasa değişikliğiyle Türkiye gündemi meşgul edilmişti. Kurban bayramında da 2011 yılında yapılacak milletvekili seçimleri bayram sonrasından itibaren Türkiye'nin yoğunluklu gündemini meşgul edecektir. AKP iktidarı bir proje sonrası oluşan iktidardır. Yani AKP, Türkiye'nin 2002 siyasi konjoktüründe Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliği eksenli, küresel güçlerle işbirliği yapılarak proje haline getirilmiş bir siyasi akımın iktidara geliş sürecidir. O bakımdan AKP, başlangıçtan itibaren teslimiyetçi bir anlayışla ülkeyi yönetmeye mecbur ve mahkum bırakılmıştır." diye konuştu.


Demokratik açılım ve anayasa değişikliğini de eleştiren Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yıl 2009 Bir açılım projesi uygulamaya konuluyor. 1 Ağustos 2009 tarihinde malum bazı köşe yazarları ve bilim adamları sözde aydınlar İçişleri Bakanı'nın başkanlığında toplantı yaparak önce Kürt açılımı, sonra PKK açılımı halktan aldığı tepkilerin ardından Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi olarak takdim edilen bir açılım süreci başlatılmıştır. Bu açılım sürecinin sonuca ulaşabilmesi, PKK'nın siyasallaşmasına zemin hazırlayabilmesi için bazı adımların atılması zaruri hale gelmiştir. İşte bunu fark eden AKP, bir anayasa değişikliği yapma ihtiyacı duymuştur. Bu anayasa değişikliği gerçekleştirilmiştir. Ama nasıl gerçekleştirilmiştir? Sonucu nereye doğru gitmektedir? Gelecekte Türkiye'nin hangi baş ağrılarına sebep olacaktır? Bunu da çok iyi bilmeliyiz. 12 Eylül ara rejimiyle hazırlanmış ve milletimizin büyük bir çoğunluğuyla o günkü dayatmalar karşısında kabul edilmiş 1982 Anayasası'nın rahatsızlığından hareketle tüm siyasi partileri anayasa değişikliğinin gerekli olduğunu ifade etmişlerdir. Milliyetçi Hareket Partisi ise anayasanın tamamının değiştirilmesini önermiştir. Ancak MHP'nin bu önerisine diğer siyasi partiler yanaşmamıştır."

Haber Düşme Saati 18.11.2010 16:15 GMT 2010-11-18T14:13:00Z