İrtica ile Mücadele Eylem Planı hazırladığı ve Ergenekon Terör Örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında yakalama emri çıkarılan Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek dün üçüncü kez tutuklandı. Çiçek, 166 gün aradan sonra yeniden Hasdal Cezaevi'ne gönderildi.
İrtica ile Mücadele Eylem Planı hazırladığı ve Ergenekon üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılan ve yakalama emri çıkarılan Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelerek teslim oldu. Merkez komutanlığına ait açık kahve rengi Renault marka makam aracıyla adliyeye getirilen Dursun Çiçek ile birlikte bir başka araçta kızı ve avukatı İrem Çiçek de yer aldı. Çiçek yemekhane kapısından 13. Ağır Ceza Mahkemesine giderken soruları yanıtsız bıraktı.
İrtica ile Mücadele Eylem Planı ile ilgili iddianamenin önceki gün 13. Ağır Ceza Mahkemesinde kabul edilmesinin ardından Dursun Çiçek hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Çiçek dün 15:10 sularında daha önce iki kez tutuklandığı Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldi. 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkındaki yakalama kararı yüzüne okunan Çiçek, tutuklanarak Hasdal Cezaevine gönderildi.
İrtica ile Eylem Planı'nın fotokopisi Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Avukat Serdar Öztürk'ün Ankara'daki bürosunda ele geçirilmişti. Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek'in imzasını taşıyan belgenin ile ilgili fotokopi olması sebebiyle gerçekliği konusunda tartışmalar yaşanmıştı. Ancak başsavcılığa gönderilen bir ihbar mektubunun içerisinde bu kez planın orijinal nüshaları yer almıştı. Plan ile ilgili olarak ifadesi alınan Çiçek, İstanbul Nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından örgüt üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklandı. Çiçek'in avukatının tutuklama kararına itiraz etmesi üzerine 18 saat sonra 1 Temmuz 2009'da tahliye edildi. Belgenin orijinalinin ortaya çıkması üzerine 11 Kasım'da yeniden ifadesi alınan Çiçek, Nöbetçi 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tekrar tutuklanmıştı. Avukatının yaptığı itirazı değerlendiren mahkeme heyeti ise 43 saat sonra Çiçek'i yeniden tahliye etmişti. Adli Tıp Kurumu, Adli Tıp Üst Kurulu, Emniyet Kriminal Dairesi, Tübitak ve Jandarma Kriminal Dairesi Başkanlığı tarafından belge üzerinde yapılan araştırmalarda ıslak imzanın Çiçek'in eli ürünü olduğu sonucuna varılmıştı. Askeri Savcılık tarafından belge üzerinde yapılan kriminal incelemede imzanın Dursun Çiçek'e ait olduğu tespiti üzerine tutuklanmasını talep etmişti. Çiçek, avukatının itirazı üzerine tartışmalı tahliyelerin ismi Hâkim Oktay Kuban tarafından serbest bırakıldı.