|

Son dakika - Adana’da milli eğitimde 464 personel açığa alındı!

Son dakika Adana haberleri - Darbe girişimi ardından başlatılan soruşturma kapsamında Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde 464 personelin açığa alındığı bildirildi. Adana'dan son dakika haberlerini ve olayın tüm detaylarını yenisafak.com'dan takip edebilirsiniz.

Yeni Şafak
17:29 - 21/07/2016 Perşembe
Güncelleme: 14:49 - 21/07/2016 Perşembe
IHA

Son dakika Adana'da 464 personel açığa alındı. Darbe girişiminin ardından Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde 464 personel açığa alındı. Adana'dan son dakika gelişmelerini ve ayrıntılı açıklamaları haberimizden görebilirsiniz.



Türk Silahlı Kuvvetler'in içine sızmış Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması tarafından 15 Temmuz 2016 günü darbe girişiminde bulunulmasının ardından Türkiye genelinde kamu kurumlarında açığa almalar başladı. Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde de iki günde 464 şube müdürü, müfettiş, öğretmen, memur açığa alındı.



Çalışmaların devam ettiği çok sayıda kişinin daha açığa alınacağı öğrenildi.



Adana'da tutuklu hakim savcı sayısı 46'ya yükseldi


Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapmasında haklarında yakalama kararı çıkarılan hakim ve savcılardan 5'i daha tutuklanırken, toplam tutuklu sayısı 46'ya yükseldi.



Darbe girişiminin ardından Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmalar kapsamında Adana'da görevli 70 hakim savcı hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Bu kapsamda gözaltına alınan 52 hakim ve savcıdan 41'i tutuklanırken, 12'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


TUTUKLAMALAR DEVAM EDİYOR

Geçtiğimiz gün gözaltına alınan ve adliyeye gelerek teslim olan 5 hakim 3 Cumhuriyet Savcısı, sorgularının ardından tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme 3 savcı ile 2 hakim tutuklanmasına karar verirken, 3 hakimi de adli kontrol kararıyla serbest bıraktı. Böylece toplam tutuklu sayısı 46, adli kontrol kararı verilen şüpheli sayısı ise 15'ye ulaştı. Firari olan 9 hakim savcının yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi



#Adana
#Son dakika haberleri
#Milli Eğitim
#Darbe girişimi
8 yıl önce