Türkiye Barış Meclisi “Çok geç olmadan, rüyalarımızı ve geleceğimiz ortaklaştıralım” açıklaması ile DTP'nin Meclis'ten çekilmemesini istedi. Barış Meclisi yayınladığı sonuç bildirisinde demokratik siyaset zemininin güçlendirilmesini istedi.
Türkiye Barış Meclisi Sözcüsü Hakan Tahmaz tarafından okununan bildiride Anayasa Mahkemesi'nin, DTP'yi kapatmasının hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini ifade edilerek; “Kapatma işleminin hukuktan yoksun bir biçimde ve Kürtlerin demokratik zeminden tasfiyesini amaçlayarak yapılması, 'Kürt Açılımı' üzerine büyük bir karabasan olarak çökmüştür” denildi.
Ortaya çıkan bu tablodan rahatsız olan herkesin, samimiyetle, “Ben veya biz nerede yanlış yaptık” sorusunu sorması geretiği ifade edilen bildiride DTP'ye çağrı yapılarak; “Partileri kapatılmış, Eş Başkanlarından birisinin ve bir Milletvekili arkadaşlarının milletvekilliği düşürülmüş DPT'li milletvekillerinin, sine-i millete dönme kararları tabii ki kendilerine aittir. Ancak her şeye rağmen hala pek çok imkân içeren parlamenter zemini terk etmenin doğuracağı sonuçlar üzerine düşünmekte büyük yarar var” çağrısı yapıldı.
Türkiye Barış Meclisi, DPT'li vekillere, “Sizin parlamentodan ayrılmanızı bekleyenlerin işini kolaylaştırmayın ve parlamenter zemini terk etmeyin. Türkiye'nin demokratikleşmesi için bu darbeyi birlikte göğüsleyelim” diye seslenildi. DTP'nin, Kürt Sorunu'nun çözümünde önemli role sahip olduğu belirtilen bildiride DTP'siz Kürt Sorunu'nu çözmeye çalışmanın nafile ve inandırıcılığı olmayan bir çaba olduğu söylendi.
Türkiye Barış Meclisi açıklamasının sonuç kısmında, “Parti kapatmalara, tırmandırılan şiddete ve sokağa yönelik kışkırtmalara karşın barış için hala şans var. Çok geç olmadan herkes sorumluluklarını yerine getirmelidir. Kürt siyasetçilerin Meclis dışında kalmalarının ve daha fazla kanın dökülmesini önüne geçilmelidir. Demokratik siyaset zeminleri güçlendirilmelidir” denildi.