İş Bankası ve VakıfBank her müşterinin kendine has parmak damar haritası ile bankamatikten şifresiz işlem yapabilmeye imkan sağlayan biyokimlik uygulamasını başlattı
İş Bankası, her müşterinin kendine has olan parmak damar haritasını bankamatik işlemlerinde şifre olarak kullanabileceği biyokimlik uygulamasını başlattı. İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran, insanın yaşamı boyunca parmak damar yapısının değişime uğramadığını vurgulayarak “Müşterilerimiz yaşamları boyunca değişmeyecek hatırlamak zorunda kalmayacakları ve kopyalanamaz bir şifreyi her an üstlerinde güvenle taşıyor olacaklar' dedi. Hakan Aran, sistemden yararlanmak isteyen İş Bankası müşterilerinin önce şubelerine giderek, burada parmak damar haritalarını çıkarmaları gerektiğini ifade etti. VakıfBank da, müşterisine ATM'den parmak ile yüksek güvenlikli kartsız işlem yapma imkanı sağlıyor.
Uygulama kapsamında, parmak içerisindeki kişiye özel damar haritası, kızıl ötesiyle okunarak, dijital olarak şifrelendikten sonra veri haline getiriliyor. Düzenleyici ve denetleyici kurumun belirlediği çerçevede müşterilerin karta ya da cep telefonuna ihtiyaç duymadan ATM kanalını kullanabilmesinin hedeflendiği uygulamayla, kartın kaybolma, çalınma, deforme olma ve unutulma sorunu ortadan kalkacak.
Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, Kahramanmaraş'ın sanayisini çok iyi gördüğünü ve kente finansman açısından destek olmaya devam edeceklerini ifade etti. Kentteki yatırımları görünce doğru bir iş yaptıklarını düşündüklerini belirten Kalkan, 'Kredilerle çok doğru yatırımların yapıldığını fark ettim. Sadece tekstille de kalmadığını, özellikle enerji alanında yeni projeler var' diye konuştu.