Konya-İstanbul işadamı köprüsü kuruluyor

Yeni Şafak
00:0024/06/2010, Perşembe
G: 24/06/2010, Perşembe
Yeni Şafak
Konya-İstanbul işadamı köprüsü kuruluyor
Konya-İstanbul işadamı köprüsü kuruluyor

Genç Yönetici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Alp Sunar, Konya Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Sunar, amaçlarının Konya'daki işadamları ile İstanbul arasında bir köprü vazifesi görerek, işbirliğini artırmak olduğunu söyledi.

Merkezi İstanbul'da bulunan Genç Yönetici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Alp Sunar, Konya Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tahir Şahin'le görüşen Sunar, ziyaret amaçlarının Konya'daki işadamları ile İstanbul arasında bir köprü vazifesi görerek, işbirliğini artırmak olduğunu söyledi. Ziyarette konuşan KSO Başkan Vekili Tahir Şahin, Konya'nın dinamik bir sanayiye sahip olduğunu ifade ederek, "Konya, 80 değişik sektörde üretim yapmaktadır. Bu da Konya sanayisini dinamik yapısını ortaya koymaktadır. İstanbul'da zaten çok sayıda Konyalı işadamımız var. Bu anlamda, Genç Yönetici ve İşadamları Derneği ve İstanbul'daki işadamları ile işbirliği yapmak bizleri mutlu eder. İstanbul'daki birikimi Anadolu'ya aktarmak büyük kazançlar sağlar" diye konuştu.


SANAYİCİ VE AKADEMİSYEN BULUŞMALI


Üniversite-sanayi işbirliğinin önemini anlatan Başkan Vekili Tahir Şahin, üniversite öğrencilerinin mezun olmadan önce bir sanayi tesisinde staj görmesinin çok önemli olduğunu söyledi. Şahin sözlerine şu şekilde devam etti: “Öğrencilerin mezun olmadan önce bilgilendirilerek sanayiye kazandırılması çok önemli bir konu. Bir sanayi tesisinde staj gören öğrenci, mezun olduktan sonra hem bir meslek sahibi olur hem de geleceğe dair hedefleri olur. Öte yandan üniversitedeki akademisyenlerin de sanayiyle işbirliği yapmaları gerekir. Projesi olan sanayiciyle üniversitedeki akademisyen ortak bir platformda buluşmalıdır. Biz Konya Sanayi Odası olarak ÜSİGEP (Üniversite Sanayi İşbirliği Geliştirme Platformu) çalışmamızla üniversitedeki akademisyenlerle sanayicimizi ortak bir platformda buluşturuyoruz.”


ÜNİVERSİTELERDE PRATİK SORUNU VAR


GYİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Alp Sunar ise, dernek olarak lise ve üniversite öğrencileri ile bilgi ve tecrübelerini sürekli olarak paylaştıklarını söyledi. Üniversitelerde 'pratik yapma' sorunu olduğunu belirten Sunar, “Üniversitelerde öğrenciler teoride boğuluyor. Bir pratik sorunu var. Biz işadamları olarak birikimlerimizi lise ve üniversite öğrencileri ile paylaşmak ve bunu sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmak istiyoruz. Bunun için de 12 haftalık eğitim planı hazırladık. Programda öğrencilere; girişimcilik, pazarlama, satış, stratejik planlama, lojistik ve hukuk gibi önemli dersler verilecek. Derslerin ardından örnek vakalar üzerinde çalışılarak, başarılı olan kişiler yurtdışına gönderilecek. Konya Selçuk Üniversitesi ile de bu konuda işbirliği yapacağız” dedi.