KOSGEB, esnaf ve sanatkara yüzde 0 faizli 'cun suyu kredisi' veriyor. KOSGEB Bursa Bölge Müdürü Ahmet Akdağ, "Toplam 5 bin kişinin yararlanmasını beklediğimiz programda, imalatçı esnaf ve sanatkar başına azami 25 bin YTL kredi imkanı sağlanacak" dedi.
KOSGEB, 'esnaf ve sanatkar kredisi destek programı' projesiyle imalatçı esnaf ve sanatkarlara '0' faizli can suyu kredisi imkanı sunuyor. Toplam 5 bin esnaf ve sanatkarın yararlandırılmasının planlandığı programda, azami 25 bin YTL kredinin faizi KOSGEB tarafından karşılanarak imalatçı esnaf ve sanatkarlara '0' faizli kredi kullanma imkanı sağlanacak.
Esnaf ve sanatkarların finansman ihtiyaçlarının karşılanabilmesi ve piyasada yaşanan nakit sıkışıklığının bir ölçüde giderilebilmesi amacıyla KOSGEB tarafından ilk defa imalatçı esnaf ve sanatkarlara yönelik '0' faizli kredi destek programı başlatıldı. KOSGEB Bursa Bölge Müdürü Ahmet Akdağ, esnaf ve sanatkara '0' faizli kredi verileceğini belirterek, "Toplam 5 bin kişinin yararlanmasını beklediğimiz programda, imalatçı esnaf ve sanatkar başına azami 25 bin YTL kredi imkanı sağlanacak. Faizi KOSGEB tarafından karşılanarak '0' faizli kredi kullanma imkanı sağlanacak. Programda, kadın girişimcilere de pozitif ayrımcılık yapılarak işletme başına 30 bin YTL'ye kadar kredi kullandırılacak. Kredi programları içinde ilk kez esnaf ve sanatkara yönelik olarak uygulanacak destek programı için başvurular 20 Ağustos Çarşamba gününden itibaren başlayacak" dedi.
Destek kapsamında 125 milyon YTL'lik kaynağın, yüzde 25'inin Güneydoğu ve Doğu Anadolu, yüzde 25'inin diğer kalkınmada öncelikli yörelerde, yüzde 50'sinin de normal ve gelişmiş yörelerdeki imalatçı esnaf ve sanatkara kullandırılacağını dile getiren Akdağ, "Kredi kullanımı 125 milyon YTL'lik kaynakla sınırlı olacak ve bu bölgeler arasında kullanılmayan kotalar olursa diğer bölgelere tahsis edilebilecek. 5 bin imalatçı esnaf ve sanatkara verilecek olan 'cansuyu kredisi' ilk 6 ayı ödemesiz, 3 ayda bir ödemeli ve 18 ay vadeli olacak. Krediden yararlanmak isteyenlerin, Esnaf ve Sanatkarlar Odası siciline kayıtlı ve TESK onaylı kapasite raporuna sahip olması, güncel KOBİ Beyannamesi verilmesi ve Merkez Müdürlüğüne verilecek YDTF belgelerinin onaylanmış olması, KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı olması gerekiyor" diye konuştu.