Ulaştırma Bölge Müdürü Nurettin Aydın, Trabzon - Erzincan demiryolu hattı projesinin sözleşmesi imzalanmış ve işin başladığını anımsattı. Sürmene Çamburnu tersanesinin büyük bölümünün tammalandığını kaydeden Aydın, Trabzon Havaalanı'nın 2. pistinin de mevcut piste paralel inşa edilmesi gerektiği ifade etti.
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ulaştırma Bölge Müdürü Nurettin Aydın'ı makamında ziyaret ederek, bölgede yürütülmekte yatırımlar hakkında bilgi aldı. TTSO Heyetinde, Yönetim Kurulu Muhasip Üye Adnan Sağlam, Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Öztürk, Erkut Çelebi, Tolga Avcı, Selahattin Bektaş, Mustafa Albayrak ve Genel Sekreter Hakan Gürhan katıldı. Trabzon Ulaştırma Bölge Müdürü Nurettin Aydın, Trabzon - Erzincan demiryolu, Sürmene Yeniçam tersanesi ve Trabzon havaalanı 2. pist konularında bilgiler verdi.
Ulaştırma Bölge Müdürü Nurettin Aydın, 21 Ağustos 2009 tarihinde DLH İnşaat Genel Müdürlüğü'nce yapılan ihale neticesinde Trabzon-Erzincan demiryolu hattı proje sözleşmesi imzalanmış ve işin başladığını anımsattı. Aydın, ihaleyi Yüksel Domaniç Mühendislik Ltd. Şti.'nin kazandığını belirterek, ihale bedelinin 1 milyon 452 bin 684 TL olduğunu söyledi. Trabzon-Erzincan Demiryolu hattının (yaklaşık 320 KM) DLH'nın öngördüğü şartlarda olacak şekilde bir bölü yirmi beş bin ölçekli güzergâh araştırması ve amenajman etüdü, bir bölü beş bin ölçekli şertivari haritalarının alınması ve güzergâhın bu haritalara işlenmesini kapsadığı belirtildi.
Ulaştırma Bölge Müdürü Nurettin Aydın, TTSO heyetine yaptığı bilgilendirmede, Sürmene Çamburnu tersanesinde 2 bin 250 metre ana mendirek, 332 metre tali mendirek imalatı yapılmış, 350 metre uzunluğunda ve eksi 10 metre derinliğinde rıhtım imalatı yapılmış ve işin tamamlandığını aktardı. 2006 yılında ihale edilen projede fiziki gerçekleşmenin yüzde yüz olduğunu belirterek, proje kapsamında tersanecilerin gemi imalat sahası olarak toplam üç yüz bin metre kare dolgu alanı yapıldığını anımsattı. Sürmene Yeniçam Tersanesi aynı anda her boyutta gemi inşasına imkân veriyor. Yöredeki gemi inşa sektörünün gelişmesine katkı verecek olan projede toplam beş bin kişinin çalışması öngörülüyor.
Uçak ve yolcu trafiği açısından Karadeniz Bölgesi'nin en büyük havalimanı konumunda bulunan Trabzon Havaalanı, ülkemizin kuzey ve Kuzeydoğu komşuları ile Türki Cumhuriyetleri arasındaki ticari ve turistik ilişkileri ve artan trafik yoğunluğunun gelecekteki durumu da düşünülerek hava ulaşımı gereksinimini karşılamak amacıyla mevcut piste paralel pist inşa edilmesi gerektiği belirtildi. Trabzon ve çevresinde konvansiyonel boyutlarda yeni bir havaalanı yapımı için uygun bir alan bulunamaması nedeniyle denize dolgu yapılarak 2640 x 45 m.'lik mevcut piste paralel ve 210 m. ara uzaklıkta 3000 x 45 m. boyutlarında yeni bir pist yapımı planlanıyor. Uygulama projeleri, Batimetrik Haritalar ve Zemin Etüt Raporları için 2009- 2011 yılı ulaştırma bakanlığı havaalanı yatırım programında 2 Milyon 830 bin TL proje bedeli ile yer almış, 2010 yılında ihale edilmesi bekleniyor.