Gaziantep'in eğitim sorunları konuşuldu

Ahmet Yavuz
00:0019/07/2010, Pazartesi
G: 19/07/2010, Pazartesi
Yeni Şafak
Gaziantep'in eğitim sorunları konuşuldu
Gaziantep'in eğitim sorunları konuşuldu

Gaziantep'in eğitim sorunları masaya yatırıldı ve çözüm önerileri konuşuldu. GÜNDER Başkanı Yener Doğruer, özel gereksinimli bireylerin yaşadığı sorunların sadece kendilerini ve ailelerini ilgilendiren sorunlar olmadığını söyledi. Sorunların sosyal devlet anlayışı içinde çözülmesi gerektiğini kaydetti.

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin başkanlığında Ticaret Odası Meclis salonunda, Özel Eğitim Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan GÜNDER Başkanı Yener Doğruer, özel gereksinimli bireylerin yaşadığı sorunların sadece kendilerini ve ailelerini ilgilendiren sorunlar olmadığını söyledi. Doğruer, "Ülkemizde yaşanılan sosyal sorunların en büyüğünü teşkil eden bu sorunun çözümünde "Sosyal Devlet" anlayışı içinde Devletimizin ilgili organları ve Sivil Toplum Kuruluşları olarak da bizlerin, üzerimize düşen görevleri eksiksiz yerine getirmeleri gerekmektedir. Ancak bu anlayış ile hareket edilirse, özel gereksinimli birey ve ailelerinin sorunları biraz olsun hafifletilmiş olur. İnsanca yaşamanın gereği olarak, özel gereksinimli bireylerimiz de toplumda hak ettikleri yeri ve önemi kazanmış olurlar" dedi. Özel gereksinimli bireylerin yaşadığı sorunlara çözüm çalışmalarını anlatan Doğruer, "Tıbbi ve eğitsel tanılamalarında yaşanılan sorunlar nedeniyle, özel gereksinimli bireyler kendilerine tanınan yasal hakların tersine, bu süreçte eğitim olanaklarından yararlanamamaktadırlar. Bu sıkıntıların çözümü için yapılabilecek çalışmaların bazıları şöyle ifade edilebilir. Milli Eğitim Müdürlüğünün Koordinasyonunda, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürleri, İlköğretim Okul Müdürleri, Özel Eğitimden sorumlu İlköğretim Okul Müdür Yardımcıları ve Rehber Öğretmenler ile bir araya gelerek, özel eğitim değerlendirme toplantısı yapılmalıdır. Zorunlu eğitim çağında olan 6 -14 yaş arası tüm bireylerin, engel türü ve derecelerine bakılmaksızın okul kayıtlarının yapılarak, eğitsel değerlendirme isteği formunun geciktirilmeden hazırlanması gerekir"


HEDEF 'HEPİMİZ BİRİZ' ANLAYIŞINI YAKALAMAK

İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin de, Özel Eğitim alanında yaşanmakta olan süreci kararlılıkla takip etmekte olduklarını belirterek, "Olabildiğince titiz çalışılarak kalıcı hizmetlerin üretilmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Başta GÜNDER olmak üzere alanda hizmet vermekte olan tüm sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içerisinde olacağız. Özel eğitim toplumun tüm kesimlerince ilgi ile takip ediliyor. Özel eğitim hizmetleri sosyal devlet olma gereğinin neticesi olarak sürdürülmelidir" diye konuştu. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak amaçlarının, "hepimiz biriz" anlayışını yakalamak olduğunun altını çizen İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fikret Atak ta, "Tüm kurum yöneticileri üzerlerine düşen görevlerin bilincinde olup ilgili kanun ve yönetmelikler çerçevesinde hizmet vermektedirler. Özel Eğitim alanının hak ettiği konuma taşınabilmesi için, Özel Eğitim Kurumlarınca hassasiyet ve gayret gösterilmesi gerekir" ifadelerini kullandı. Toplantı, "Özel Eğitimin hak ettiği noktaya taşınabilmesi için, bu çalışmaların geliştirilerek sürdürülmesi" kararı alınarak tamamlandı.

Düzenlenen toplantıya Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ile birlikte, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fikret Atak, Teftiş Kurulu Başkanı Cüneyt Çulcu, GÜNDER Başkanı Yener Doğruer, Şahinbey Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Mehmet Tokmak, Şehitkamil Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Recep Demirel, İlçe Özel Eğitim Şube Müdürleri ve Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yöneticileri katıldı.