Üniversiteli tekstilciler geliyor

İha
00:0010/12/2010, Cuma
G: 10/12/2010, Cuma
Yeni Şafak
Üniversiteli tekstilciler geliyor
Üniversiteli tekstilciler geliyor

Uludağ Üniversitesi ile tekstil sanayicileri arasında iş birliği protokolü imzalandı. UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Esvet Açıkgöz, "Uludağ Üniversitesi olarak gerek eğitim gerek de yüksek lisans çalışmalarında sanayi ile birlikte çalışmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Sektöre fayda sağlamak için ortak çalışmalar hazırlayacağız. Tekstil firmalarıyla ortak projeler üreteceğiz. Tekstilin problemlerine ise akademik bakış açısı kazandıracağız" dedi.

Üniversite Sanayi İşbirliği Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (USİGEM), tekstildeki gelişmeleri yakından takip etmek ve sektörün meselelerini çözmek için firmalarla iş birliği çalışmalarını hızlandırdı. Uludağ Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren USİGEM ve Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde 18 yıldır döşemelik ve perdelik kumaş üreten ESC Tekstil arasında iş birliği yapma konusunda mutabakata varıldı. UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Esvet Açıkgöz, USİGEM Müdürü Prof. Dr. Sedat Ülkü ile ESC Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan arasında iş birliği protokolü imzaladı. Proje çerçevesinde UÜ Tekstil Mühendisliği Bölümü lisans ve lisansüstü öğrencileri, ortak çalışmalarda görev alacak. Tekstil ile ilgili tezler de hazırlayacak olan öğrenciler, üniversitedeki teorik derslerin yanı sıra işletmelere gelerek sektörün işleyişi hakkında tecrübe kazanacak. İş birliğinin tekstil ve üniversite için önemli olduğunu belirten Açıkgöz, "Uludağ Üniversitesi olarak gerek eğitim gerek de yüksek lisans çalışmalarında sanayi ile birlikte çalışmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Sektöre fayda sağlamak için ortak çalışmalar hazırlayacağız. Tekstil firmalarıyla ortak projeler üreteceğiz. Tekstilin problemlerine ise akademik bakış açısı kazandıracağız" dedi.


BURSA TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK TEKSTİL MERKEZİDİR

Sanayi ile iş birliği içerisinde olduklarını belirten USİGEM Müdürü Ülkü, daha önce bir tekstil firmasıyla da protokol imzaladıklarını hatırlattı. Yüksek lisans yapmak isteyen öğrencilerin tekstil işletmelerinden bilgiler alacağını ifade eden Ülkü, "Öğrencilerimiz işletmelere rahatlıkla girerek çalışma yapabilecek. Firmaların problemlerini bitirme tezi ya da doktora programı olarak da ele almak istiyoruz. Sadece tekstil değil, otomotiv ve diğer alanlarında da iş birliğimizi yaygınlaştırmak istiyoruz" diye konuştu. Bursa'nın tekstil konusunda Türkiye'nin önemli bir merkezi olduğunu kaydeden Baylan, "Bursa Türkiye'nin en büyük tekstil merkezidir. Bizler de burada çalışmaktan ve hizmet vermekten çok mutluyuz. Akademisyenlerimizin çalışmalarından da faydalanmak istedik. Üniversitelerle iş birliği yapmak bizim için fayda sağlayacak" şeklinde konuştu.