Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin ilerleyebilmesi için barışa, huzura, kardeşliğe ve sevgiye ihtiyacı olduğunu belirterek, “Bunu sağlamak için de herkesin diline, hareketine çok dikkat etmesi gerekir” dedi
TES-İŞ 9.Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde iki dilli hayata geçiş yapılacağını açıklayan BDP yöneticilerine mesaj gönderdi. Türkiye'nin ilerleyebilmesi için barışa, huzura, kardeşliğe ve sevgiye ihtiyacı olduğunu söyleyen Gül, "Bunu sağlamak için de herkesin diline, hareketine çok dikkat etmesi gerekir' dedi.
Tes-İş Genel Merkezi'nde düzenlenen Genel Kurul toplantısına katılan Gül, Türkiye'nin kaçınılmaz ve köklü bir değişim içinde olduğunu ve bu değişimi herkesin yaşadığını belirtti. Değişimin "sağlıklı ve acısız" şekilde gerçekleştirilmesinin önemine işaret eden Gül, sendikalarla oturup konuşularak her şeyin el birliği içinde yapılması gerektiğini kaydetti.
Türkiye'nin gelişimi için herkesin el ele vermesi gerektiğini söyleyen Gül sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'nin yeni bir zaman kaybetme dönemine girmeye tahammülü yoktur. Geçmişte olmuştur ve onların maliyetleri çok büyük olmuştur. Şimdi artık Türkiye'nin büyük zıplamalar yapması gerekir. Uçaklar, piste giderken tekerleklerini çekerler, ona 'take-off' derler. Ondan sonra da uçak yükselmeye başlar. Biz birkaç kez geçmişimizde böyle pistten Türkiye take-off yaptı, havalandı ama uçaklar yükselmedi. Şimdi artık böyle olmaması lazım. Bu take-off, artık irtifa kazanması lazım. 10 bin metrelere uçaklar çıkar, ondan sonra artık yolu açık olur. Şimdi Türkiye'nin artık böyle olması lazım. Bunun için barışa huzura kardeşliğe ve sevgiye ihtiyaç vardır. Bunu sağlamak için de herkesin diline, hareketine çok dikkat etmesi gerekir."
Gül, Türkiye'nin zengin bir kültür mirası olduğunu ifade ederken 'Dede Korkut' ve "Mem-u Zin' destanlarını bu ortak mirasa örnek gösterdi. Gül, "Hiçbir zaman toz pembe bir manzara çizmem ben... Gerçekçiyimdir ben. Vicdanlarımıza ters düşen uygulamalar neyse bunları görmemiz, bunların üstünü kapatmamamız gerekir" dedi.
Türkiye'nin ara dönemler yaşadığını, bu dönemlerde pek çok şeyin askıya alındığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, 'Ama geriye bakmayacağız. Şimdi hep beraber ileriye bakacağız. Hükümet, sendikalar, öğrenciler, bilim adamları, iş adamları olarak, ama hep ileriye bakarken de herkes birbirinin hukukunu korumalı" diye konuştu.