TÜBİTAK bünyesinde yer alan iki önemli enstitü; TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE) ile daha önce TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'ne (MAM) bağlı olarak faaliyet gösteren Bilişim Teknolojileri Enstitüsü (BTE) güçlerini TÜBİTAK BİLGEM çatısı altında birleştirdi. Pardus Projesi de çalışma ve faaliyetlerine TÜBİTAK BİLGEM çatısı altında devam edecek.
Bu birleşme sonrasında, TÜBİTAK BİLGEM çatısı altında 1.200 kişiyi aşan insan kaynağıyla, güvenlik ve bilişim teknolojileri alanlarında Türkiye'nin en büyük ve en yetkin Ar-Ge yapılanması hayata geçirilmiş oldu.
40 yıla yaklaşan bilgi birikimi ve tecrübeyle TÜBİTAK BİLGEM, büyük ölçekli projelerle Türkiye'nin ufkunu genişleten, ülkemizin teknolojik bağımsızlığına katkıda bulunan ve alanında güven veren bir teknoloji merkezi olacak.
TÜBİTAK BİLGEM'in faaliyet alanları ve projeleri; elektronik, elektromanyetik, optik, akustik sistemler, kriptoloji, elektronik harp, sensör sistemleri, benzetim ve modelleme, platform entegrasyon teknolojileri, yazılım ve yazılım mimarileri, doğrulama ve geçerleme teknikleri, veri madenciliği, güvenlik kritik yazılım geliştirme, bilgi ve ağ teknolojileri, bilgi ve ağ güvenliği gibi alanlarda odaklanıyor. TÜBİTAK BİLGEM'in temel çalışma ilkesiniyse ulusal kaynaklarla ulusal teknolojilerin geliştirilmesi hedefi oluşturuyor.
TÜBİTAK BİLGEM'i oluşturan enstitüler ve bağlı bölümleri, günümüze kadar bu alanlarda başta savunma sektörü olmak üzere, kamu kurumları ve özel sektör için önemli sayıda ve büyük ölçekte projeler gerçekleştirdi. Bu enstitülerin geliştirdiği birçok ürün halen NATO ve dost ülkeler tarafından da kullanılıyor.
BİLGEM altında faaliyetlerine devam edecek olan Pardus Projesi ise büyümeye devam ediyor. Önümüzdeki yıl başında Pardus 2011 sürümünü kullanıcıların beğenisine sunacak olan Pardus Projesi, Kurumsal 2 sürümüyle kurumsal alanda elde ettiği başarılarla da BİLGEM'in hızlı bir ivmeyle göze çarpan başarılı ve önemli projeleri arasında yer almaya devam ediyor.