Albay Dursun Çiçek imzalı 'Darbe Andıcı'yla ilgili iddianameyi tamamlayan savcılar, Dalan hakkında, Ergenekon üyeliğinden 10 yıl hapis talep etti. Dursun Çiçek için de müebbet istendi
Kamuoyunda 'Darbe Andıcı' olarak bilinen Albay Dursun Çiçek imzalı 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı'yla ilgili iddianamede sanık olarak adı geçen Ergenekon'un firari şüphelisi Bedrettin Dalan için yakalama kararı çıkarıldı. Ergenekon kapsamında 7 Ocak 2009'da yapılan 10. dalga operasyonundan önce gözaltı kararını öğrenerek ABD'ye kaçtığı ileri sürülen Dalan'ın iddianamede 'Ergenekon üyesi olmak' suçlamasıyla 10 yıl hapis talep edildiği öğrenildi. 'Darbe Andıcı' soruşturmasını yürüten savcıların talebi üzerine 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Dalan hakkında yakalama kararı çıkardı. Savcıların, yakalama kararının ardından Dalan'ın İnterpol tarafından görüldüğü ülkede yakalanması için Kırmızı Bülten çıkarttıracakları da öğrenildi.
Savcıların cuma günü mahkemeye sunacağı 'Darbe Andıcı' iddianamesinde 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nın altında ıslak imzası bulunan Albay Çiçek hakkında da 'cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istediği öğrenildi.
32 kişinin gözaltına alındığı 10'uncu dalga operasyonu 7 Ocak 2009 tarihinde gerçekleştirildi. Bu operasyondan önce bir MİT görevlisi tarafından uyarıldığı öğrenilen Bedrettin Dalan 24 Ekim 2008 tarihinde Türkiye'yi terk etti. ABD'ye giden Dalan, buradan Finlandiya, Hollanda, Almanya, Rusya, Belarus ve Suriye'ye giderek, bir süre kaldı. Son olarak Suriye'de Bekaa Vadisi çevresindeki şehirlerde yaklaşık bir ay kalan Dalan'ın istihbarat teşkilatı El Muhaberat'ın bilgisi dahilinde dolaştığı öğrenildi. Çıkan arama kararıyla Ergenekon zanlısı Bedrettin Dalan görüldüğü yerde yakalanarak tutuklanacak.
“İrtica ile mücadele eylem planı” iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında 'ıslak imzalı' belgenin parmak izi incelemesi sırasında ufak çapta tahrif olduğu bildirildi. Genelkurmay Askeri Savcılığı'na gönderilen 'ıslak imzalı belge'de parmak izi incelemeleri sırasında ufak çaplı tahrifat oluştuğu, tahrifatın 'imzanın' bulunduğu sayfada değil, diğer bir sayfada meydana geldiği öğrenildi. Bir açıklama yapan Jandarma Kriminal ise tahrifat iddialarını reddetti.