Almanya Dışişleri Bakanı, Adalet Divanı'nın, Kosova'nın bağımsızlığıyla ilgili kararının, Kıbrıs veya başka bir ülke için geçerli olmayacağını söyledi. ABD ise uluslararası topluma Kosova'yı tanıması için çağrıda bulundu
BM Uluslararası Adalet Divanı'nın, Kosova'nın bağımsızlık ilan etmesinin uluslararası hukuka aykırı olmadığı yönündeki kararı hem destek gördü, hem de eleştirildi. Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Adalet Divanı'nın kararının, Kıbrıs veya başka bir ülke için geçerli olmayacağını söyledi. Westerwelle, adayı ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, kararın, "dünyadaki diğer örneklerle ilişkisi olmadığını" kaydetti. Adalet Divanı'nın Kosova'nın bağımsızlığının meşru olduğunu açıklamasının ardından Amerikan hükümeti ise, uluslararası topluma Kosova'yı tanıması için çağrıda bulundu. Amerikan Dışişleri Bakanı Hukuk Danışmanı Harold Koh, kararın bağımsızlık mücadelesi veren bölgeler için örnek teşkil etmesiyle ilgili olarak, kararın yalnızca Kosova'ya özel bir durum olduğunu belirtti.
Lahey'deki Adalet Divanı'nın, Kosova'nın bağımsızlığının yasal olduğunu açıklaması Kosova'da sevinçle karşılandı. Adalet Divanı kararını açıklandıktan sonra başkent Priştine sokaklarında kutlamalar başladı. Kosova Devlet Başkanı Fatmir Seydiyu, "Adalet Divanı'nın kararı, bağımsızlık kararından sonra Kosova tarihinde ikinci en önemli ve en mutlu günü oluşturmaktadır. Divanın kararı Kosova'nın bağımsızlığını haklı olarak ilan ettiğimizi doğruladı" dedi. Priştine'de kutlamalar yaşanırken, Mitoviça'nın Sırp bölümünde protesto gösterileri düzenlendi.
Rusya Dışişleri Bakanlığı, kararın Kosova'nın bağımsızlığının meşruiyetini ispatlamadığını ve Kosova'nın uluslararası alanda tanınma çabalarına muhalefet etmeye devam edeceklerini açıkladı. Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Abhazya Başkanı Sergey Bagapş ise kararı memnuniyetle karşıladı. Türkiye ve ABD'nin de aralarında bulunduğu 69 ülke Kosova'nın bağımsızlığını tanırken, AB üyesi ülkelerinden 5'i Kosova'nın bağımsızlığını tanımıyor.