Bebeklik döneminde geçirdiği havale nedeniyle zihinsel fonksiyonları zarar gören Sevinç Sertel, sadece zihinsel engellilerin katıldığı uluslararası Özel Olimpiyatlar'da birinci oldu.
Türkiye'den Özel Olimpiyatlar'a katılan 23 sporcudan biri olan Sevinç Sertel (22), Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenen Özel Olimpiyatlar'dan (Special Olympics) altın ve bronz madalya ile döndü. Sertel, sekiz yaş üzeri zihinsel engelliler arasında yapılan olimpiyatta uzun atlama dalında 1.'lik, 100 metre koşuda da 4.'lük kazandı. Bebeklik döneminde geçirdiği havale sonrasında zihinsel fonksiyonları zarar gören fakat teşhis ortaöğrenimini bitirip liseye başladığında konan Sevinç Sertel'in ailesi uzun yıllar Bulgaristan'da yaşadıkları için derslerindeki başarısızlığı dil problemine bağlamış. Liseye başlasa da devamını getirememiş. Zihinsel engelli olduğu testlerle fark edilince de özel bir eğitim merkezine kaydedilmiş.
Koşu ve yüksek atlamanın dışında karateyle uzun zamandır ilgileniyor Sevinç. Hatta kahverengi kuşak sahibi. İki yıldır da özel eğitimden geri kalan zamanlarını İSMEK'in nakış kursuna giderek değerlendiriyor. 3 yıldır İSMEK'e devam eden Sevinç, takı tasarımı ve makine nakışı eğitimi alıyor. Hocasının özverisiyle öğrendiklerini uygulayan Sevinç, aynı zamanda özel bir merkezde de eğitim görüyor.
Özel olimpiyatlar, sekiz yaş üzeri zihinsel engellilere, çeşitli olimpiyat sporlarında düzenli eğitim ve yarışma olanağı tanıyarak onlara özgüven aşılamak, hayata bağlanmalarını ve toplumda kabul gören saygın bireylere dönüşmelerini sağlamak amacıyla 1963 yılında ABD'de düzenlenmeye başlamış. Organizasyon şimdilerde 160 ülkede, 1,5 milyon zihinsel engelli sporcu, 250 bin antrenör, 1 milyonu aşan izleyici ve 1 milyon gönüllü çalışanı dünyanın en büyük organizasyonları arasında yer alıyor. Binlerce genç burada çalışıyor, eğleniyor, yarışıyor yeni yeni arkadaşlar ediniyor, kendilerini ispatlamış olmanın verdiği mutluluk ve özgüvenle ülkelerine dönüyor.