Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç, partinin kayyuma devredilmesine neden olan partilileri eleştirerek, “İstediklerini elde edemeyenler kavga çıkardılar. Kon-grenin ardından 4 koldan saldırıya başladılar. Bunlar partimizin eski yöneticileri” dedi.
Saadet Partisi Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç, parti merkezinde bir açıklama yaparak kongre yönetiminin kayyuma devredilmesine neden olan partililere sert tepki gösterdi. Kongrede istediklerini elde edemeyenlerin kavga çıkardığını, kongreyi sabote etmeye çalıştıklarını belirten Malkoç, “İstediklerini elde edemeyenler kavga çıkardılar. Kongrenin ardından 4 koldan saldırıya başladılar. Bunlar partimizin eski yöneticileri” dedi.
Malkoç, şöyle devam etti: “Bu kişiler birincisi televizyon televizyon dolaşarak fitne fesada sebebiyet verecek, partinin mensuplarını bir birbirine düşürecek açıklamalarda bulunmuşlardır. İkinci saldırı alanları Edirne'den Hakkari'ye, Artvin'den Muğla'ya kadar 1200 delegeyi arayarak, her türlü yalana iftiraya başvurarak, imza toplamaya çalıştılar. Üçüncü olarak Türkiye genelinde partimizin yöneticilerine karşı fiziki saldırılar başlamıştır. Bunun en açık örneği İstanbul İl iftar yemeğinde yaşananlardır. Dördüncü saldırı alanı ise Milli Görüş tarihinde bugüne kadar görülmemiş bir şekilde kongreden hemen sonra başlayarak partimiz aleyhine 14 tane dava açılmıştır. Şunu belirtmek isterim ki 4 partisi derin güçler tarafından kapatılan Milli Görüş'ün 5. partisi mahkeme kapılarına düşürülmüş ve mahkeme kararıyla kayyuma devredilmiştir.”
Mahkemede verilen kararın Türkiye'de bir ilk olduğunu belirten Malkoç, “Türkiye'de ilk defa bir partinin kongresi kayyum aracılığıyla yapılacaktır. Daha da ilginci davacı olanlar, o davanın avukatı olanlar kayyum tayin edilmiştir” dedi.
Malkoç, bundan sonraki süreçle ilgili şunları söyledi: “Genel Başkanımız Sayın Kurtulmuş, yarın GİK'i, Cuma il başkanları ve belediye başkanlarımızı toplayacak ve geniş istişareler yapacaktır. Çıkan sonuçlar kamuoyuyla açık şekilde paylaşılacaktır. Bütün teşkilatımızın mensupları, camiamız ve milletimiz müsterih olsun. Biz yolumuza il başkanlarımızla, GİK üyelerimizle, belediye başkanlarımızla, Genel Başkanımız başkanlığında emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz. Milletin duasına, desteğine, mazharına sahip olmuş bütün hareketler başarılı olmuştur, başarıya ulaşmıştır. İnşallah bu yanlış tutum ve davranışlar, yanlış mahkeme kararları da bizim yürüyüşümüze tarihin akışı içinde zerre kadar engel teşkil etmeyecektir. Bu karar bizim için son değildir, Türk siyasi hayatında yeni bir başlangıçtır. Bundan sonraki açıklamaları Genel Başkanımız, gerekli istişareleri yaptıktan sonra yapacaktır.”
Malkoç, bir gazetecinin, “Kayyum atanmasıyla birlikte Genel Merkez yönetiminin görevi düşüyor mu?” sorusu üzerine Malkoç, “Kayyumun görevi sadece büyük kongrenin yerini ve zamanını tayin etmektir. Genel Başkanımız ve parti yönetimi görevinin başındadır ve görevine devam etmektedir” dedi.
Malkoç, davadaki Sav parmağını şu sözlerle dile getirdi: “Bu tür davaların Anayasa Mahkemesi'nde görülmesi gerektiğine dair Anayasa Mahkemesi'nin kararları var. Hatta davacılar da bu kararları dosyaya koymuşlar. Ancak, enteresan bir şey oldu, 10. Sulh Hukuk Mahkemesi'ndeki dosyaya Yargıtay'ın sitesinde yayınlanmayan ve hiç bir yerde yayınlanmamış 8'e yakın CHP örnek kararları var. Bu kararlar kim tarafından bu arkadaşların eline tutuşturulmuş, merak ediyoruz. CHP Genel Sekreteri Sav ile yapılan görüşmelerin bu kararlarda veya mahkeme sürecinde ne gibi tesiri olmuştur onu hep birlikte göreceğiz.”