MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, Konya'nın küresel krizde diğer şehirlere göre daha az etkilendiğini söyledi. Korkmaz, "Türkiye, Mayıs 2008'den bu yana yaklaşık 20 aydır ekonomik buhrana rağmen IMF'siz bu krizi atlatabildiğine göre, bundan sonra da yolana devam edebilir" dedi.
MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, Türkiye'nin 2010'da yüzde 4'ün üzerinde büyüyebileceğini belirterek, bunun bazı şartları olduğunu söyledi. Konya Şube binasında basın toplantısı ile 2009 yılı değerlendirmesi ile 2010 beklentilerini paylaşan Aslan Korkmaz Konya'nın krizde diğer şehirlere göre daha az etkilendiğini söyledi. Geçen dönemlerde yaşanan siyasi kaosa mahal verilmemesinin çok önemli olduğunu belirten Korkmaz, "Türkiye, Mayıs 2008'den bu yana yaklaşık 20 aydır ekonomik buhrana rağmen IMF'siz bu krizi atlatabildiğine göre, bundan sonra da yolana devam edebilir. Çünkü bir yandan 75 milyar dolar döviz rezervimiz var, bir yandan kredi notlarımız yükseliyor, ilerde neler yapabileceğimizi söylüyoruz, bunun yanında da IMF anlaşmasının gerekli olup olmadığını konuşuyoruz" dedi. IMF ile yeni bir anlaşma konusuna gerek olmadığını belirten Korkmaz, bu konuda kararı verecek olanın da siyasi iradede olduğunu hatırlattı. Korkmaz, "Bizim kendi görüşümüz bu süreci IMF'siz atlatan Türkiye'nin bundan sonra da yoluna rahatlıkla gidebileceği yönünde" diye konuştu.
MÜSİAD olarak 2010'da büyümeyi hızlandırmak ve Türkiye'nin önünü açacak şekilde hazırladıkları çalışma ile 4 kesime 4 öneri hazırladıklarını ve buna '4 çeker öneriler' dediklerini vurgulayan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz; birincisi işletmeler olarak kendilerini değişen şartlara göre yenilemeleri gerektiğini belirtti. İkinci kesimin hükümet olduğunu anlatan Korkmaz, hükümetten öncelikle iş adamlarının önünü açacak düzenlemelerin devam ettirilmesini istediklerini bildirdi. Ayrıca bu dönemde hükümet tarafından yapılacak ödevlerden birinin de başarılı bir proje olan 'Varlık barışı projesi'nin, 'Vergi Barışı projesi' ile devam ettirilmesi önerisinde bulundu. Yine sıkıntısı çekilen reformların bir an önce tamamlanması gerektiğinin üzerinde duran Korkmaz, "Bunlar özellikle yargı reformunun bitmesi lazım. Kamu yönetimi reformu önemli, eğitim reformu çok önemli yapılması lazım ve sivil özgürlüklü bir anayasanın yapılması lazım" dedi.
Ayrıca muhalefetten de beklentilerini sıralayan Aslan Korkmaz, önceki dönemlerde yaşanan gerginliklerin toplumun hiç bir kesimi tarafından hüsnü kabul görmediğine dikkat çekti. Ayrıca Türkiye'nin 2023 yılı 100'üncü kuruluş yıldönümünde milli hedeflerden olduğunu anlatan Korkmaz, Türkiye'nin dünyanın 10 büyük ekonomisi içinde yer alması ve 500 milyar dolar ihracat yapabilmesi için muhalefet ve hükümet başta olmak üzere herkesin üzerine düşen sorumluluğun bilinci ile hareket etmesi gerektiğini söyledi. Aslan Korkmaz konuşmasının son bölümünde Konya ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Korkmaz, "Konya krizi Türkiye'de az hisseden şehirlerden birisi oldu. Bunu istihdam raporları ve Konya ihracatındaki verilerle görebiliyoruz. Konya sanayicisi çalışanını bu kriz ortamında işte tutmak için kendisi fazlasıyla fedakarlık yapmıştır. Konya ihracatını özellikle komşu ülkelerle yapıyor olmasından dolayı da ciddi bir iş kaybına uğramamıştır. Özellikle 2010 yılının Konya açısından çok daha umut verici geçeceğini bekliyoruz” dedi.