CHP'de yerel seçim alarmı

Anka
00:0011/09/2008, Perşembe
G: 11/09/2008, Perşembe
Yeni Şafak
CHP'de yerel seçim alarmı
CHP'de yerel seçim alarmı

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, yaklaşan yerel seçimler öncesinde parti örgütlerine bir genelge gönderdi ve bir dizi uyarıda bulundu.

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, yaklaşan yerel seçimler öncesinde parti örgütlerine bir genelge gönderdi ve bir dizi uyarıda bulundu. CHP il ve il başkanlıklarına gönderilen genelgede, olaylara seyirci kalınmaması ve halkla yakın ilişki kurulması istenirken, “klasik çalışma yöntemlerinin” yerine “dinamik bir çalışma” anlayışına geçilmesini istedi. Genelgesinde, 28 Mart 2004 Yerel Yönetim Seçimlerinde ve 22 Temmuz 2007 Genel Seçiminde karşılaşılan sıkıntılara dikkat çeken Sav, “Seçmen ve Sandık Çalışması ve Her Sandıkta Gözlemci Bulundurma” modeli oluşturulmasını istedi.

CHP yönetimi 2009 Mart ayında yapılması öngörülen yerel seçimlerle ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Alınan bilgiye göre bu kapsamda CHP Genel Sekreteri Önder Sav, parti İl ve ilçe başkanlıklarına bir genelge göndererek çeşitli uyarılarda bulundu. Genelgesinde, “Ülkemiz, cumhuriyetimiz, demokrasimiz ve partimiz, fevkalade önemli sorunların yaşandığı bir döneme girmiştir” diyen Sav, böyle bir dönemde demokratik, laik Cumhuriyet, Atatürk devrimleri, bölge barışı, Türkiye'nin bütünlüğü ve geniş halk kesimlerinin insanca yaşaması için CHP'nin daha da güçlenmesinin kaçınılmaz hale geldiğini vurguladı. CHP'nin, 13 Ağustos 2008'de yapılan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, “etkili, sistemli ve sonuç alıcı çalışmaları hızlandırmasının” karara bağlandığını hatırlatan Sav, bu amaçla 78 ile, 18 MYK üyesinin görevlendirildiğini kaydetti. Sav, Ankara, İstanbul ve İzmir'de ise yerel seçimler için farklı bir çalışma yürütüleceğini ifade etti.

Genelgesinde AKP politikalarını eleştiren Genel Sekreter Önder Sav, “Demokrasiyi kazaya uğratmadan demokratik yöntemlerle halkımızla birlikte ülkeyi bu iktidardan kurtarmak her CHP'linin ve vatandaşlarımızın öncelikli görevidir. Burada önderlik, CHP'lilere ve örgütlerimize düşmektedir. 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan yerel yönetim seçimleri için önümüzdeki süreçte çalışmalarımız, düzenli-sürekli ve örgütlü bir şekilde sürdürülecektir” dedi.


SEÇMEN VE SANDIK ÖRGÜTLENMESİ

Yerel seçim sürecinde öncelikli olarak "seçmen ve sandık" örgütlenmesi ile “sandık başı görevlilerinin” belirlenmesinin ön planda tutulacağına işaret eden Sav, örgüt çalışmalarının önemine dikkat çekti. Sav, genelgesinde özetle şunları ifade etti:

“Bir siyasi partinin ülke genelinde yaygın örgütü olması, başarı için tek başına yeterli neden değildir. Örgütün seçmenle ilişkisinin sürekli, sağlıklı ve verimli olması gerekir. Demokrasilerde sonuç, sandıkta belirlenmektedir. Çalışmalar, seçime yakın bir tarihte başlatıldığında yeterli olamamakta sandıktan çıkan sonuç kader olarak kabullenilmektedir.


OLAYLARA SEYİRCİ KALMAYIN

CHP'nin Genel Merkezi ve örgütleri, olayların akışına kapılıp seyirci olmamalı, seçmenle ilişkilerini sürekli sıcak tutarak, işleri seçime yakın bir tarihe bırakmadan çalışmalarını hızlandırarak hazırlanmalıdır. Geride bıraktığımız klasik çalışma yöntemlerini aşarak yeni ve dinamik bir çalışma yapmak zorundayız. 28 Mart 2004 Yerel Yönetim Seçimlerinde ve 22 Temmuz 2007 Genel Seçiminde karşılaştığımız sıkıntıları göz önünde bulundurarak geleceğe daha hazırlıklı olmak zorundayız. Genel Merkez, il, ilçe, belde, mahalle örgütlenme modeline 'Seçmen ve Sandık Çalışması ve Her Sandıkta Gözlemci Bulundurma' modelini de eklemek kaçınılmazdır. Böylece örgütlerimiz, seçmenle birebir ilişkide olmanın yollarını bulacaktır.”

Sav, parti örgütlerinin sivil toplum örgütleri, sendikalar ve meslek odaları ile yakın bir ilişki ve dayanışmaya girmeleri konusunda da uyarıda bulundu.