Hırka-i Şerif restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından ziyarete açıldı. Kutsal emanetin yeniden ziyarete açılması duygusal anlara neden oldu.
Mayıs ayından itibaren restore çalışmaları devam eden Hırka-i Şerif'in onarım çalışmaları sona erdi. Köprülü ailesinden Barış Samir'in katkılarıyla onarımı yapılan Hırka-i Şerif dün Fatih'teki Hırka-i Şerif Camisi avlusunda düzenlenen açılış programıyla ziyarete açıldı. Açılışına Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun katıldığı Hırka-i Şerif, Bulgaristan Başmüftüsü Mustafa Hacı Aliş tarafından da ziyaret edildi. Hz. Muhammed'in 23 yıllık nebilik hayatında İslam'ı ve Kur'an-ı Kerim'i örnek bir biçimde yaşayarak insanlığa sunduğunu söyleyen Bardakoğlu, 'Hırka-i Şerif için yapılan fedakarlıklar göz önünde olmalıdır. Peygamber Efendimizin hayatı Kur'an'ın canlı bir örneğidir. Peygamber sevgisi ve Peygamber aşkı kuru bir bağdan ibaret değildir. Bu bağı, emanetlere en iyi şekilde sahip çıkmakla gösteriyoruz' dedi.
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da büyük bir heyecan ve hasret içerisinde olduğunu, bu hasretin bugün Hırka-i Şerif'in açılışı ile son bulduğunu bildirdi. Hazreti Muhammed'e ait İstanbul'da iki tane hırka bulunuyor. Biri Topkapı Sarayı'ndaki Hırka-i Saadet veya Bürde-i Saadet diğeri ise Veysel Karani'ye verilen ve miras yoluyla günümüze kadar gelen Fatih'teki Hırka-i Şerif Camisi'nde korunan Hırka-i Şerif. Hazreti Muhammed'in miraca çıkarken üzerinde bulunan Hırka-i Şerif, peygamberin vasiyeti üzerine Hazreti Ali ve Hazreti Ömer tarafından Veysel Karani'ye verildi.
Hırka-i Şerif ve onun muhafaza edildiği mekanın restorasyon ve konservasyon çalışmasının başarıyla gerçekleştiğini söyleyen Ali Bardakoğlu, kutsal emaneti koruyan ve mekanın restorasyonuna yardımcı olan Köprülü ailesinden Barış Samir'in bu çalışmaları sürdürdüğünü ifade etti.