Meclis turizm envanteri için Ilgın'da çalıştı

Ramazan Düşünceli
00:007/12/2010, Salı
G: 7/12/2010, Salı
Yeni Şafak
Meclis turizm envanteri için Ilgın'da çalıştı
Meclis turizm envanteri için Ilgın'da çalıştı

Konya İl Genel Meclisi, Aralık ayı toplantılarında 31 ilçede yürütülen turizm envanteri çalışmalarını gündeme aldı. Aralık ayı toplantılarında Ilgın'da yapılan envanter çalışmaları masaya yatırıldı.

Konya İl Genel Meclisi Aralık ayı toplantılarına başladı. Bütçe ayı olan Kasım ayında yoğun tempo ile çalışan İl Genel Meclisi, Aralık ayında 26 maddeyi gündemine alacak. Aralık gündeminin ilk birleşiminde ise sağlık ve turizm konuşuldu. Konya İl Genel Meclisi 2010 yılının son toplantılarına başladı. İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi'nin oturum başkanlığında mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait Tuzlukçu İlçesi'nde bulunan İlçe Özel İdare binasının 10 yıllığına yakıt, elektrik su, bakım ve onarım ve tüm giderlerinin kiralayacak sağlık kuruluşunca karşılanmak şartı ile kiralanması hususu müzakereye açıldı. Meclis üyelerinin konu ile görüş belirtmesinin ardından konu Sağlık ve Kültür Komisyonu'na havale edildi. Aralık ayı birinci birleşiminin ikinci oturumu ise Meclis Birinci Başkan Vekili Leyla Erdal başkanlığında gerçekleşti. İkinci oturumda gündeme Turizm Komisyonu'nun raporları geldi. Konya genelinde turizm envanteri oluşturulmasına yönelik çalışmalarını Kasım ayında Ilgın İlçesi'nde sürdüren Turizm Komisyonu'nun raporunu Komisyon Başkanı Faruk Koç okudu. Koç, kaplıcalar şehri Ilgın'daki türbeler ve tarihi camilerin yanı sıra sağlık, kaplıca, inanç ve kültür, doğa turizmi hakkında bilgi verdi.


KAZI VE BAKIM ÇALIŞMALARI YAPILMALI

Bölgenin Konya turizmine katkısına vurgu yapan Koç, turizmin geliştirilmesi için önerilerini de sundu. Koç, önerileri şöyle sıraladı: "Göstere köyü yakınlarında bulunan yer altı şehrinin ilçemiz turizminin hizmetine sokulması için gerekli kazı ve bakım çalışmalarının yapılmasını, Yalburt Su Anıtı'nın çevre düzenlemesinin yapılmasını, Şeyh Bedreddin Türbesi'nin çevre düzenlemesinin yapılarak ziyarete açılmasını, Ilgın'da sivil mimari örneklerinden günümüze ulaşan evlerin gerekli bakım ve onarımının yapılmasını, Ilgın Kalesi'nin (Kale Köy Kalesi) gerekli kurtarma kazılarının yapılarak aslına uygun bir şekilde restore edilmesini, Lala Mustafa Paşa Külliyesi-Çukur Camii arasının Kültür Park haline dönüştürülmesini, köylerdeki camilerin röleve-restorasyon çalışmalarının yapılmasını ve Ilgın'daki kültür varlıklarının tamamının dijital ortama aktarılması (röleve-restorasyon-restitüsyon) ve belgeleme çalışmalarının tamamlanmasını talep ediyoruz"