İşadamlarına hibe dersi

Salih Köprülü
00:005/07/2010, Pazartesi
G: 5/07/2010, Pazartesi
Yeni Şafak
İşadamlarına hibe dersi
İşadamlarına hibe dersi

AKTİSAD tarım ve hayvancılık konusunda yatırım düşünen işadamlarına yönelik 'Tarımsal ve Kırsal Kalkınma Hibe Destekleri' semineri düzenledi.Ali Ergin, Konya'nın Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı'nın (IPA) beş bileşeninden biri olan Kırsal Kalkınma bileşeni kapsamında desteklenecek olan illerden birisi olduğunu kaydetti.

Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği (AKTİSAD) tarafından tarım ve hayvancılık konusunda yatırım düşünen işadamlarına yönelik 'Tarımsal ve Kırsal Kalkınma Hibe Destekleri' semineri düzenlendi. Dernek üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği programa Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Ali Ergin konuşmacı olarak katıldı. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Avrupa Birliği'nin ilgili komisyonu arasında imzalanmış olan Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) hakkında bilgiler vererek sunumuna başlayan Ergin, Konya'nın Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı'nın (IPA) beş bileşeninden biri olan Kırsal Kalkınma bileşeni kapsamında desteklenecek olan illerden birisi olduğunu kaydetti. Koordinatör Ergin, kurum olarak bu bileşen kapsamında aktarılacak olan fonlara ilişkin hazırlanacak projelerin ilanından, incelenmesinden, kontrol edilmesinden, seçilmesinden ve faydalanıcılara nihai ödemelerin yapılmasının takibinden sorumlu olduklarını kaydetti. IPARD Programı'nın 25 Şubat 2008 tarihinde imzalandığını hatırlatan Ergin, “Bu program çerçevesinde belli alanlar destekleme kapsamına alınmıştır. Konya ilimiz desteklenecek bütün alanları içinde barındırmaktadır ve her tedbir için proje ilanına çıkacaktır. Toplam 11 tedbir kapsamında ilimizde proje ilanına çıkılacaktır ve bu alanda faaliyet gösteren işletmeler Konya'mızda desteklenecektir. Asgari destek miktarımız proje bedelinin yüzde 50'sidir ve desteklerimiz hibe niteliğinde olacaktır. Desteklenen işletmeler beş yıl süre ile Koordinatörlüğümüz tarafından izlenecektir. Destek Alanlarımız şöyledir: Et Üreten İşletmeler, Süt Üreten İşletmeler, Et, Süt, Meyve ve Sebze ve Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kırsal Turizm, Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi, Yöresel Ürünler ve El Sanatları, Kültür Balıkçılığı, Üretici Gruplarının Kurulması.”


GEREKLİ BÜTÜN ÇALIŞMALARI YAPMAYA HAZIRIZ


Semineri değerlendiren AKTİSAD Başkanı Ali Akın, özellikle son yıllarda büyük önem kazanan tarım ve hayvancılık konusunda Konya'nın öne çıkması adına gerekli bütün çalışmaları yapmaya hazır olduklarını kaydetti. Tarım ve hayvancılıkta Konya'nın sektörün kalbi konumunda olduğunu kaydeden Başkan Akın, “Tarım ve hayvancılık önümüzdeki yıllarda dünyanın önemli sektörlerinden birisi konumuna yükselecektir. Bu alanlarda yüksek kapasiteye sahip olan ülkemizde verimli toprakları ve mevcut altyapısıyla Konyamız tarım ve hayvancılığın kalbi konumundadır. Bu imkanları ve potansiyeli değerlendirmek adına Konyalı STK'lar olarak devlet kurumlarımızın her zaman yanında ve destekçisi olacağız, onlarla işbirliği halinde çok güzel ve büyük işler başaracağımıza inanıyoruz. Konyamız her zaman çok daha ileriyi ve gelişmeyi hak ediyor. Konya insanı tarım ve hayvancılık alanındaki çalışmalarıyla da ülkemizin gururu olacaktır. Bu sektörde yatırım yapmak isteyen işadamlarımızın düzenlediğimiz seminere yoğun ilgi göstermeleri çok memnuniyet vericidir.”şeklinde konuştu.