Tel Aviv'in savaş çığırtkanlığı yaptığı Ortadoğu'da, Ürdün'deki roket saldırısı ve İsrail-Lübnan çatışmasıyla başlayan kaosa bir başka halka eklendi. Ahmedinejad'ın "İsrail bana suikast düzenlemek için ajan gönderdi" sözlerinin hemen ardından dün İran liderinin Hamedan kentindeki konvoyuna saldırı düzenlendiği iddia edildi. İran devlet televizyonu, dünyayı ayağa kaldıran saldırı iddiasını yalanladı
30 Temmuz: 2005'te Lübnan Başbakanı Hariri suikastinden bu yana bu ülkeye ayak basmayan Suriye lideri Esad ve Suudi Kralı Abdullah ile birlikte Lübnan'a tarihi bir ziyaret gerçekleştirdi. Kral Abdullah'ın ziyareti de 1957'den bu yana yana bir Suudi kralının yaptığı ilk resmi ziyaret oldu. Liderler Lübnan'ı olası bir çatışmaya karşı uyardı.
1 Ağustos: İran tehdidine karşı ABD yönetiminin Doğu Avrupa'ya kurmak istediği ancak Obama döneminde vazgeçtiği füze kalkanı projesinin Türkiye'de hayata geçirileceği iddia edildi.
1 Ağustos: Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Suriye'nin Ordu Bayramı vesilesiyle yaptığı konuşmada “Bölgemizde gerçek barış zayıflamakta, savaş ihtimali artmakta” dedi.
2 Ağustos: 'Kimler tarafından atıldığı bilinmeyen' Mısır'ın Sina yarımadasından atılan 5 füzenin 4'ü İsrail'in Eylat şehrine, biri de Ürdün'ün Akabe kentine isabet etti. İsrail 'saldırının arkasında 'Global Cihad' örgütü olabilir' dedi. Hamas, saldırıda İsrail parmağı olduğunu açıkladı.
2 Ağustos: ABD Genelkurmay Başkanı Mike Mullen, İran'a saldırmak için geçerli bir planları olduğunu söyledi. Ancak Mullen bu fikrin muhtemelen iyi sonuçlar doğurmayacağını belirtti.
2 Ağustos: Uluslararası Kriz Grubu, İsrail ve Hizbullah arasında çok daha yıkıcı bir yeni savaş ihtimalinin artmakta olduğunu, savaş için siyasi nedenlerin varlığını koruduğunu açıkladı.
3 Ağustos: Beklenen çatışma İsrail-Lübnan sınırında yaşandı. Kendi sınırında olduğunu iddia ettiği ağaçları keserken Lübnan askerlerinin ateşine maruz kaldığını öne süren İsrail, çatışmada bir yarbayını kaybetti. Üç Lübnan askeri ve bir gazeteci öldü. BM Lübnan'ı suçlu buldu.
4 Ağustos: Yarı resmi Fars haber ajansı, Rusya'nın S-300 füzesi satmaktan vazgeçmesine rağmen, İran'ın Belarus'tan 2, açıklanmayan bir kaynaktan da 2 S-300 füzesi temin ettiğini duyurdu.