Anayasa değişikliğinin yüzde 58 oyla kabul edilmesi Bursa ekonomisinin önemli temsilcileri tarafından memnuniyetle karşılandı. Çıkan sonucun ekonomiye iyi yansıyacağını dile getiren işadamları, istikrarın ekonomik gelişmeyi hızlandıracağını ifade etti.
Anayasa değişikliğinin yüzde 58 oyla kabul edilmesi Bursa ekonomisinin önemli temsilcileri tarafından ağırlıklı olarak memnuniyetle karşılandı. Kimi iş dünyası temsilcileri, 'Türkiye'nin prangalarından kurtulduğunu' savunurken, kimi de 'yabancı yatırımcı için güven ortamının güçlendiği' değerlendirmesinde bulundu. Çıkan sonucun ekonomiye iyi yansıyacağını dile getiren işadamları, istikrarın ekonomik gelişmeyi hızlandıracağını ifade etti.
Rumelili Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, 26 maddelik anayasa değişikliği paketi için son sözü halkın söylediğini ifade etti. Referandum sürecinde yaşanan siyasi gerginliğin yerine ekonomi alanında atılacak adımlara bırakmasını beklediklerine dikkat çeken Varlık, "Referandum partilere gerekli uyarıları yapmıştır. Genel seçime kadar partiler kendilerini çeki düzen vereceklerdir." dedi.
İŞADAMI VE YATIRIMCININ ÖNÜ AÇILMALI
Önümüzdeki dönemin Türkiye'nin hem daha demokratik hem de daha zengin bir ülke olması için iyi bir fırsat olabileceğine işaret eden Varlık, konuşmasına şöyle devam etti: "Bizim için Türkiye'nin daha demokratik olması, istikrarın koruması önemli. Siyasi istikrarın olmadığı bir ülkede güçlü ekonomiden söz edilemez. Türkiye'de ne zaman güven ve istikrar ortamı olsa ekonomi büyüyor, yabancı yatırımcılar geliyor. Türkiye'nin ilerleme ve büyümesi hızlanmalıdır. İşadamlarının önünde duran en büyük sorun değerli TL ve düşük kur. Ekonomi otoritesi öncelikle bu iki sorunu ortadan kaldırarak işadamı ve yatırımcının önünü açmalı. Tüm partilerin katılımıyla düzenlenecek yeni bir anayasa bekliyoruz. Türkiye ve siyasi otorite bunu başaracak güçtedir." Bursa Mühendis ve Mimar İş Adamları Derneği (BUMİAD) Başkanı İlker Özaslan, Anayasa değişiklik paketi ile ilgili gerçekleştirilen referandumun Türk demokrasisi için iyi bir sınav olduğunu söyledi. Ülke olarak birçok hayati konuda bugüne kadar halk oylamasına başvurulmayışının da eksiklik olduğunu sözlerine ekleyen Özaslan, AB tam üyelik sürecinde demokratik hak ve özgürlüklerin her geçen gün arzu edilen seviyeye geleceğine inandıklarını belirtti. Özaslan, başta hükumet olmak üzere, ülkedeki herkesin ekonomiye odaklanması gerektiğini kaydetti.
Artvin Sanayici İş Adamları, Yönetici ve Serbest Meslek Mensupları Derneği (ARSİYAD) Başkanı Mahmut Demiröz, referandumda çıkan sonucun yabancı yatırımcı için güven ortamı oluştuğunu söyledi. Türk milletinin kararını sandık başına giderek verdiğini ve demokrasinin uygulandığını söyleyen Demiröz, çıkan sonucun hükümet açısından istikrarın devam edeceği anlamına geldiğini ifade etti.