SÜ Rektörlüğü, Konya E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'nda bulunan tutuklu ve hükümlülerin eğitimine yönelik sosyal sorumluluk projesi hazırladı. Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan ile Konya Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Canan arasında protokol imzalandı. Rektör Okudan, projenin cezaevindeki bir mahkumdan aldığı mektupla başladığını belirtti.
Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Konya E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'nda bulunan tutuklu ve hükümlülerin eğitimine yönelik düzenlenen sosyal sorumluluk projesi kapsamında Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan ile Konya Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Canan arasında protokol imzalandı. 36 öğretim elemanı ile 24 öğrencinin gönüllü olarak görev aldığı proje kapsamında 8'er haftalık periyotlar halinde haftada 27 saat ders ve faaliyet planladığı beldirildi. Proje kapsamında Rektörlük tarafından Konya E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'nun sosyal amaçlı kullanılan 200 kişilik konferans salonu da yenilendi. Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, projenin cezaevindeki bir mahkumdan aldığı mektupla başladığını belirterek, "8 yıl ceza alan bir mahkum, cezaevinde kendi imkanları ile resim yaptığını, bu konuda üniversitemizden yardım istediğini dile getiren bir mektup gönderdi. Mektubunda ayrıca 2 yıl sonra cezaevinden çıkıp Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okumak istediğini dile getirmiş. Biz de üniversite olarak kendisine resim malzemesi gönderdik. Bu malzemelerle cezaevinde 80'e yakın resim yapmış. Bu mektup, projemiz için ilham kaynağı oldu. Sayın Başsavcımıza projeyi anlattık. O da çok büyük destek verdi. Kendisine teşekkür ederim" dedi.
Konya Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Canan ise eğitimin sosyal devletin bir sorumluluğu olduğunu belirterek, "Eğitimde sözkonusu çocuklar olunca sosyal sorumluluğun önemi de kat kat artmaktadır. Sosyal devletin görevi sadece suç işleyenleri cezaevine koymakla sona ermiyor. Cezaevinden çıktıktan sonra da bu insanları topluma kazandırmak çok önemli" dedi. Proje Koordinatörü, Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Eğitim Programları ve Öğretim Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Murat Sünbül de projenin içeriği ile ilgili katılımcılara bilgi verdi. Prof. Dr. Sünbül, cezaevinde bulunan çocuk, ergen öncelikli olmak üzere tüm tutuklu ve hükümlülere psikolojik destek sağlayacaklarını, proje kapsamında sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler yoluyla rehabilitasyon ve topluma kazandırma süreçlerine katkıda bulanacaklarını dile getirdi. 8 haftalık periyotlar halinde haftada 27 saat ders ve faaliyet planladıklarını belirten Prof. Dr. Sünbül, “Eğitim-öğretim yılı boyunca sürecek ders ve etkinliklerde mahkum ve hükümlülere bilgisayar kursu, halk oyunları faaliyetleri ve kursu, voleybol kursu ve müsabakaları, film gösterimleri, resim-ebru işleme becerisi, din kültürü ve ahlak bilgisi eğitimi, psikoterapi, tiyatro oyunu, satranç kursu, Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği Konserleri, belirli periyotlar dahilinde sağlık taraması yapacağız. Dersler ve faaliyetlerde üniversite bünyesinde bulunan 36 öğretim elemanı, 24 öğrencimiz gönüllü olarak görev aldı" dedi.