Mimarisini 4 kadının çizdiği camide kadın cemaati için her şey düşünülmüş. Camide emzirme odaları, çocuklar için oyun alanları, özürlü ve yaşlılar için asansör, kitap okuma salonları, şadırvan, duş kabinleri ile tiyatro ve konferans salonu yer alıyor
Adana'da yapımı devam eden Ramazanoğlu Camii'nin 4 mimarı da kadın olunca, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık dikkati çekiyor.
Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yaptırılan ve ismini Ramazanoglu Beyliği'nden alan Ramazanoğlu Camii'nin 4 mimarı da kadınlardan oluşuyor. İnşaatına 2006 yılının ekim ayında başlanan ve yapımı devam eden caminin projesini mimar Hatice Yıldırım, Gül Aydın, Selma Uçar Dalgıntekin ve Esen Saraç Ümit üstleniyor.
Projesini kadınların çizdiği camide, emzirme odaları, çocuklar için oyun alanları, özürlü ve yaşlılar için asansör, kitap okuma salonları, şadırvan, duş kabinleri ile tiyatro ve konferans salonu yer alıyor. Caminin alt katında kadınların vazgeçilmezi olan alışveriş merkezi de unutulmamış. Dört kadın örnek alındığı gözleniyor. Mimar Dalgıntekin, bir kadın olarak, kadınların camilerde ibadet ederken yaşadıkları sıkıntıları ve duydukları ihtiyaçları bildiklerini, bu nedenle projeyi hazırlarken bunları dikkate aldıklarını, kadınlar için pozitif ayrımcılık yaptıklarını ifade ederek, 'Kadınların rahat ve huzur içinde ibadetleri için her şeyi düşündük. 20 metre ile 100 metre arasında değişen büyüklüklerdeki iş yerlerinde vatandaşın taleplerine cevap verecek sektörlere yer vereceğiz. Ayrıca abdesthanelerde duş yerleri bile oluşturduk” dedi.
Bugüne kadar inşa edilen camilerde ibadet yapmak isteyen kadınlara yönelik yerlerin göstermelik olduğunu savunan Adana Diyanet Vakfı İl Yönetim Kurulu Üyesi Selma Dalgıntekin, 'Kadınlar, camilerde abdest alırken bile zorluk yaşıyor. Kadınlar rahat ibadet edemiyor. Çocuklarını teslim edecek kreş, eşyalarını koyabilecekleri dolaplar bile yok' dedi. Kadınların giriş bölümü de ayrı olan caminin örnek bir eser konumunda olduğunu vurgulayan mimar Dalgıntekin, 'Bu projeyi hazırlarken bundan sonra yapılacak eserler için de model oluşturmak istedik. Diyanet İşleri Başkanlığı, şimdi bu camiyi örnek gösteriyor. Geçmişte camiler imkansızlıklarla yapıldığı için bir çok şey eksik kalmış. Ancak artık teknik imkanlar müsait ' diye konuştu.