Mardin'deki terör saldırısı haberi - Mardin Haber

Yeni Şafak
12:4211/08/2016, Perşembe
G: 11/08/2016, Perşembe
Diğer

Mardin saldırı haberi detayları haberimizde. Mardin'in Kızıltepe ilçesinde polis servis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce yol kenarındaki bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen polis memuru Nurettin Tekin'in cenazesi düzenlenen törenin ardından, memleketi Niğde'ye uğurlandı. Son dakika Mardin terör saldırı haberlerini yenisafak.com adresi üzerinden takip edebilirsiniz.

Son dakika Mardin'deki terör saldırısı haberi... ardin'in Kızıltepe ilçesinde polis servis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce yol kenarındaki bomba yüklü aracın infilak ettirildi. Mardin Devlet Hastanesi'nden alınan şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, İl Emniyet Müdürlüğü bahçesi tören alanına getirildi.



İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, acılarını hafifletecek bir açıklama ile konuşmasına başlamak istediğini belirterek, bombalı eylemi düzenleyen teröristin ölü ele geçirildiğini bildirdi. Pekcan, "Bu sabah jandarma ve polisin ortaklaşa yaptığı operasyonda, dün bir polis ile 2 masum vatandaşımızı şehit eden, onlarca kişinin yaralanmasına sebep olan, bombalı aracı bırakan hain ölü ele geçirildi. Bu bir nebze olsun yüreğimize su serpti. Tekin, teşkilatımızın 43'üncü şehididir." ifadelerini kullandı.



Paralel devlet yapılanmasının "Çözüm Süreci"ni de çözümsüzlüğe sürüklediğini anlatan Pekcan, şöyle devam etti:



"PKK ile hıyanet birliği yapan FETÖ bugün görüyoruz ki Doğu ve Güneydoğu'da bölücü terör örgütü ile kol kola girmiş, yüzlerce vatan evladının kanına girmekte bir beis görmemiştir. Güvenlik güçlerimizin hainlere karşı verdiği destansı mücadele devletimizin ve milletimizin güçlü iradesi ve desteğiyle devam edeceğinden kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın."



İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun da törende dua okuyarak, helallik istedi. Törenin ardından şehidin cenazesi, memleketi Niğde'ye uğurlandı.



Törene, Vali Mustafa Yaman, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Kurmay Albay Altan Er, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ahmet Zafer İzcan, AK Parti Mardin Milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.



Kızıltepe'nin Aşiti Mahallesi TOKİ Caddesi Kızıltepe Devlet Hastanesi kavşağında PKK'lı teröristlerce yol kenarına park edilen bomba yüklü araç, çevik kuvvet ekiplerini taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirilmiş, patlamada 1 polis şehit düşmüş, 2 sivil de hayatını kaybetmişti.




#Mardin
#Terör saldırısı
#Mardin haber

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.